Gå direkt till sidans huvudmenyn Gå direkt till sidans innehåll

Nyhetsrummet

Välkommen! Här får du som journalist svar på frågor om If och försäkringar. Du hittar pressmeddelanden, bilder och video, samt ingångar till våra sociala kanaler. Kontakta oss gärna!

En ny techblogg är född

05-12-2021, 09:00

Försäkringsbolaget If har startat en techblogg. Men varför? Vi ställde 5 frågor till grundaren och dataanalysexperten Jaako Mikkonen.

Jaako Mikkonen, vad har du gjort?
– Vi är en grupp kollegor på If som startat en blogg om techfrågor. Där kan du hitta artiklar om teknologi och dataanalys som kanske eller kanske inte har något att göra med transformationen i försäkringsbranschen. En blogg om techbolaget If.

Men varför?
– Vi vill ge techvärlden en chans att ta del av alla de fantastiska saker som vi gör på If. Vårt mål är att attrahera begåvade specialister inom dataanalys och andra tekniska områden. Vi rekryterar många analytiker och personer till tekniska roller. Jag tror inte att If alltid har lyckats trumma in sitt budskap och låta techvärlden förstå vilken bredd av intressanta roller vi erbjuder eller vilka smarta människor som ingår i vårt team.

– När det gäller innehållet så är ambitionen att skapa något som vi skulle vilja läsa själva. Förhoppningsvis kommer det uppskattas av techvärlden. Jag lovar att när vi inte har något mer intressant att säga så lägger vi av.

Så vem är du?
– Jag är Head of Customer Analytics & Data Management på If Skadeförsäkring, det ledande digitala försäkringsbolaget i Norden. På min enhet jobbar 40+ analytiker, datavetare och dataingenjörer för att göra försäkring enklare och mer relevant för våra kunder.

Vilka försöker du nå?
– Människor som du och jag, som inspireras av och är passionerat intresserade av teknologi och dataanalys.

– Jag försöker nå personer som jag skulle vilja jobba med, kort sagt. Vi skriver inte för allmänheten och vårt mål är inte att nå en så bred publik som möjligt. Vi vill nå rätt personer. Om en enda briljant senior utvecklare får en chans att läsa om If och ett överraskande intressant projekt vi håller på med, så är det alldeles tillräckligt.

Varför skulle jag vilja jobba på If?
– Det är det som vi försöker visa på den här bloggen. Jag föreslår att du läser vad mina kollegor delar här om våra projekt, våra lärdomar, vår kultur och den flod av data som vi kan använda för att förstå våra kunder bättre och erbjuda dem ännu bättre produkter och tjänster. Om du är alls som mig så kanske du blir mer nyfiken än vad du tror.

Presskontakter

Pressfrågor

För journalister 

press@if.se

08-410 023 03 

Jessica Balksjö Nannini

Presschef

jessica.balksjo.nannini@if.se

Följ oss i sociala medier