Det här är Rafael

Vissa skulle kalla honom underwriter. Hos oss är han också kranförarnas skyddsnät.

Bli Rafaels kollega

I sin roll som underwriter på If arbetar Rafael med egendomsförsäkringar inom affärsområdet industri. Kunderna är stora företag som ofta har komplexa försäkringsbehov, och när de råkar ut för en skada är det inte bara ekonomiska intressen som drabbas.

”Som försäkringsbolag bidrar vi faktiskt till att en enskild anställd kan få behålla sitt arbete, om arbetsgivaren drabbas av en omfattande skada. För mig handlar jobbet som underwriter väldigt mycket om att göra något bra för samhället.”

Vårt gemensamma mål är större än mitt eget

Känslan av att vara med och bidra till trygghet på individnivå, för kranförare, ingenjörer och lagerarbetare – det är något som motiverar Rafael.

- Jag har en bakgrund inom bankvärlden men bestämde mig för att byta bana under finanskrisen, berättar han. Jag ville ägna mig åt något som verkligen känns meningsfullt, och efter några år på flera av de globala försäkringsbolagen hittade jag rätt här på If.

Inte nog med att det är tillfredsställande att få arbeta med en produkt som kan göra skillnad för så många. På If får Rafael göra det i ett team som besitter spetskompetens inom sitt område.

- När jag kom till If imponerades jag verkligen av kunskapsnivån, inte bara på underwritersidan, utan inom samtliga affärsområden, säger Rafael. Här är alla väldigt dedikerade och det tror jag hänger ihop med att vi har ett starkt mandat och känner att vi faktiskt kan påverka Ifs resultat. Alla har sin portfölj att ta hand om men vi hjälper varandra när det behövs. Atmosfären präglas av glädje blandat med fokus. Man delar information med varandra och strävar mot ett gemensamt mål som är större än ens eget.

När omvärlden förändras måste försäkringsbranschen följa med

Rafaels kunder har den gemensamma nämnaren att alla är stora företag med global exponering, men de verkar inom mängder av olika sektorer, på olika marknader och har framför allt helt olika försäkringsbehov. En mix som passar honom som handen i handsken.

- Det är ett komplext jobb, och det är därför jag gillar det så mycket, säger Rafael. Det är omöjligt att ha tråkigt. Inget case är det andra likt. Och i takt med att omvärlden förändras så måste vi inom försäkringsbranschen följa med. Många av våra kunder inom industri påverkas till exempel väldigt konkret av klimatförändringar och naturkatastrofer. Det gäller att hela tiden se till att de har det rätta försäkringsskyddet för just deras risk, utan att glömma bort Ifs intressen och strategier.

Vill du veta mer?

Läs mer om hur det är att jobba på If och se vilka lediga roller vi har just nu. Kanske hittar du något får dig att vilja ta nästa steg i karriären. Se lediga tjänster i rollen som Skaderådgivare:

    Se alla lediga jobb här
    Jobba hos oss

    Som underwriter får Rafael djupdyka ner i kundens produktionsprocesser för att identifiera de svaga punkter som finns, där rätt försäkringsskydd är som allra viktigast. Hans roll är att översätta den tekniska dialogen med riskingenjörerna till siffror och skadeförebyggande rekommendationer som kunden sedan kan ta ställning till.

    - Vi kan till exempel komma med input kring hur ett nytt sprinklersystem bör utformas på en fabrik, säger Rafael. Det kan rädda många jobb om en eldsvåda skulle bryta ut i lokalerna. När jag får kunden att se på sin verksamhet ur ett riskperspektiv – då känner jag att jag verkligen kan göra skillnad.

    Hitta och sök jobb, se vem du känner på If och nätverka med oss.