Det här är Sahar

Hon är inte bara systemutvecklare. Hon gör också vägen mindre krokig.

För Sahar, som är systemutvecklare i en Claims Services Squad på If, handlar arbetet först och främst om att göra kundernas liv enklare. Och i takt med att samhället digitaliseras allt mer ställs allt högre krav på att ligga i teknisk framkant, för att kunna uppfylla kundernas behov och förväntningar när olyckan är framme.

“Vi utforskar imponerande många olika teknologier. Jag ser mig själv som en teknisk upptäckare, och på If får jag verkligen möjlighet att använda nya plattformar, programmeringsspråk och utvecklarverktyg.”

Automatisering att lita på när det oväntade händer

Sahars team utvecklar och underhåller digitala lösningar som gör det möjligt att rapportera skador via Ifs webbplats, utan ett enda telefonsamtal. Systemet registrerar ärendet av sig själv, kontrollerar att det är tillämpligt och skickar sedan ut mejl och sms till kunden – helt automatiskt.

- Att skapa innovativa tekniska lösningar som påverkar våra kunders liv på riktigt, det motiverar mig, säger Sahar.

För att göra kundresan ännu enklare lanserade vi nyligen en tjänst som gör det möjligt att anmäla fordonsskador direkt till en chat bot. När något händer med bilen är det alltid förknippat med lite krångel, även om det så bara handlar om ett stenskott eller en repa i lacken. Därför känns det så bra att kunna erbjuda våra kunder ett riktigt smidigt sätt att hantera situationen. När oturen är framme ska det i alla fall vara enkelt att få bilen lagad – då känns vägen genast mindre krokig.

Lärande och utveckling är en del av resan

Inom Ifs tech community är utvecklingsmöjligheterna många. Det är något som inspirerar Sahar när hon tänker på sitt framtida arbetsliv.

- Här finns massor av olika inriktningar att välja bland, säger hon. Du kan fokusera på mobilappar eller specialisera dig inom molntjänster och Azure. Som utvecklare kan du jobba backend eller frontend, med databaser eller DevOps.

Jag älskar att kasta mig in i nya saker och uppskattar verkligen att If erbjuder så många olika möjligheter. Jag vill jobba i olika team, med olika tekniker, och ständigt lära mig nya saker och utvecklas. Dessutom känns det betydelsefullt att kunna bidra till att våra kunder får bästa möjliga hjälp, när de behöver den som mest.

Vill du veta mer?

Läs mer om hur det är att jobba på If inom vårt Tech community och se vilka lediga roller vi har just nu. Kanske hittar du något får dig att vilja ta nästa steg i karriären.

Tech that matters 
Se alla lediga jobb

Ett nyfiket sinne i en öppen kultur

När Sahar flyttade till Finland från Iran för tre år sedan hade hon en examen i systemvetenskap och några års arbetslivserfarenhet som databasutvecklare i bagaget. Hon bestämde sig för att ta nästa steg i karriären och sökte till Ifs nordiska .Net trainee program. Att If har en nordisk/baltisk organisation skapar en internationell atmosfär som gjorde det lättare för Sahar att landa i sitt nya liv.

- Det var faktiskt inte särskilt svårt att flytta hit. Alla på If är så inkluderande och välkomnande. Och eftersom vi arbetar i team med kollegor från hela Norden och Baltikum har vi engelska som arbetsspråk. Att jag inte kan prata finska har därför inte varit ett problem. Det enda som överraskat mig lite är det nordiska vädret, säger Sahar med ett leende. 

Hitta och sök jobb, se vem du känner på If och nätverka med oss.