Fredrik Liljenberg, Skaderådgivare

Fredrik Liljenberg är en erfaren personskaderådgivare som fortfarande lär sig nytt, hela tiden. På If värdesätter han att det uppmuntras att ta egna initiativ.

Fredrik Liljenberg har arbetat med personskador i försäkringsbranschen länge, men till If kom han för drygt ett år sedan. En kontorsflytt hos den tidigare arbetsgivaren gjorde att han behövde byta jobb och sökte sig då till If.

– En tidigare kollega hade börjat här och hon pratade väldigt varmt om If och hur väl det fungerade här, så det lockade mig. Idag är vi faktiskt fyra tidigare kollegor som jobbar ihop vilket är roligt, säger Fredrik Liljenberg.

Om rollen

Rollen som personskadereglerare, eller rådgivare som den kallas hos If, är komplex. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att ha kontakt med kunder som skadat sig och se till att de får den ersättning de är berättigade till.

Fredrik Liljenberg, Skaderådgivare

Variationen i arbetet gör att man aldrig blir helt fullärd, det kommer nya frågeställningar varje dag.

– Det bästa med jobbet är just det. Det är en utmaning att anpassa sig efter alla olika ärenden; i ena samtalet har någon stukat en fot, och i nästa har någon förlorat en anhörig. Många gånger kan det handla om svåra saker och det är viktigt att man alltid är professionell i bemötandet, säger han.

Om arbetsplatsen

Fredrik Liljenberg arbetar på det som kallas för Ifs flagship-kontor i Mölndal strax utanför Göteborg. Här sitter cirka 800 kollegor, varav en stor del arbetar med just kundrådgivning och skadehantering. När Fredrik började uppskattade han särskilt den välkomnande miljön – och att allt var på plats och flöt på smidigt från dag ett.

– Fördelen med ett stort kontor är att här finns allt man behöver. Behöver man hjälp med något så finns hjälpen i huset och man behöver inte vänta i tre dagar på service. Dessutom är det fräscha lokaler och det finns bra matställen, flikar han in.

Här uppfattar jag ett kundfokus på ett helt annat sätt än jag varit med om tidigare

En annan sak som Fredrik tycker sticker ut på If är det tydliga fokuset på vad som är bäst för kunden.

– Man har skalat bort onödiga processer, det viktigaste är att kunden ska få rätt hjälp.

Fredrik nämner ett tillfälle då han tog eget initiativ för att sätta kundens bästa först. Det handlade om ett dödsfall, där en kvinna som förlorat en nära anhörig uttryckte oro över att fakturan för begravningskostnaderna var på väg att förfalla.

– Då ringde jag direkt till begravningsbyrån och bad om uppskov på fakturan så att ersättningen från oss skulle hinna fram. Det är egentligen inget som krävs av mig, men jag kände att jag ville få min kund att må lite bättre. Det kändes skönt att hon åtminstone slapp bekymra sig över pengar – och jag är stolt över att mitt företag stöttar att man gör det lilla extra.