Sofia Bodén

" För mig är det otroligt viktigt att mina medarbetare mår bra för jag tror att en stark prestation föds från det. "

För Sofia Bodén inleddes resan på If för fyra år sedan. Idag jobbar hon som teamledare på SME Sales, en roll hon haft sedan expanderingen av avdelningen i Sundsvall och där hon fått vara en del av avdelningens uppbyggnad.

Hej Sofia! Hur har din resa på If sett ut?

- Jag började min resa på If 2019 på Business Support och arbetade under den tiden mycket administrativt med projekt och komplexa företagsärenden.

2021 annonserades en teamledartjänst då SME Sales skulle expandera med två nya team i Sundsvall som jag blev rekommenderad av en kollega att söka. Sedan dess har jag arbetat med uppbyggnaden av SME Sales och är en av teamledarna på avdelningen.

Det är, och har varit otroligt lärorikt och en ynnest att få vara en del av en avdelnings uppbyggnad, något som jag tror är få förunnat då man allt som oftast tar över något befintligt. Jag är väldigt stolt över det och att få arbeta på If.

Vilket är ditt stoltaste If ögonblick?

- Ett av mina stoltaste If ögonblick var när jag fick min nuvarande tjänst, jag var 26 år ”ung” och fick mitt första ledaruppdrag. Personligen tycker jag att det säger mycket om If som arbetsgivare men också om möjligheterna som finns att växa inom bolaget.  

Att på köpet få möjlighet att varje dag påverka andras utvecklingsresa resulterar i att jag känner en stolthet över andra varje dag och det är en riktigt go känsla!

Vad kan man förvänta sig av dig som ledare?

- Av mig som ledare kan man förvänta sig mycket arbetsglädje, högt tempo och omtanke. Jag arbetar mycket med delaktighet och en öppen dialog för att skapa psykologisk trygghet och ett starkt team.

För mig är det otroligt viktigt att mina medarbetare mår bra för jag tror att en stark prestation föds från det. Jag tycker även att det viktigt med en balans mellan att vara professionell och driva fina resultat men samtidigt skratta och vara personlig med varandra. För mig är det ett bra recept för trivsel på jobbet.

Vad är det bästa med att jobba som teamledare?

- Det mest självklara svaret är nog att vara en del av andras utvecklingsresa och att få se dem växa i sin roll. Jag vill gärna vara en person som är en hjälpande hand till nästa steg i karriären.

Jag vill också lyfta variationen i rollen, ingen dag är den andra lik och det är en hög variation mellan operativt som strategiskt arbete och mycket relationsbyggande. Jag älskar att arbeta med människor med höga förväntningar och sjukt mycket skratt mellan varven.  

Vad är ditt bästa tips till någon som funderar på att söka till försäkringsrådgivare?

- Om man vill arbeta som försäkringsrådgivare behöver man vara modig, trygg och ha nyfikenheten som sin ledstjärna. I rollen fattar man tuffa beslut som kan ha stora ekonomiska och personliga konsekvenser om skadan skulle ske.  Man agerar också partner till sina kunder och behöver skapa många insikter och en stark förståelse för deras verksamhet som de lagt ner hjärta och själ så att vi genuint ska kunna vara vid deras sida.