Försäkringsrådgivare, Företag

I den här rollen får du arbeta med att hjälpa små och medelstora företag med försäkringslösningar som är anpassade efter deras verksamhet.

Bli vår kollega

När målet är skyhögt är det extra viktigt med ett stabilt säkerhetsnät. Som försäkringsrådgivare för våra små och medelstora företag skapar du skräddarsydda försäkringslösningar och möjliggör att nya affärsverksamheter tryggt kan starta upp sitt företag och växa tillsammans med oss. Tillsammans banar vi väg för nya möjligheter och ger människor självförtroende att driva företag,

Om rollen på SME Sales 

I rollen som försäkringsrådgivare på SME Sales arbetar du med rådgivande försäljning till små och medelstora företag. Du kontaktar proaktivt potentiella företagskunder och säkerställer att de blir rätt försäkrade genom att skapa skräddarsydda försäkringslösningar.

Kunddialogerna sker huvudsakligen via telefon och videomöten där du parallellt arbetar med våra interna system för att möjliggöra den bästa kundupplevelsen. Utöver detta kommer du att få samarbeta med våra externa partners, interna avdelningar och delta i projekt för att ständigt utveckla dig själv och vår kundresa.

Om rollen på Företagscenter 

I rollen som försäkringsrådgivare på vårt företagscenter arbetar du med kundservice samt proaktiv försäljning. Du hanterar våra befintliga och potentiella företagskunder via inkommande samtal, men även i andra digitala kanaler.

Det är stor variation i våra företagskunders behov och frågeställningar och därför behöver vi ha en hög generell kunskap om olika branscher och försäkringar. I ditt arbete säkerställer du att våra företagskunder är rätt försäkrade genom att skapa skräddarsydda försäkringslösningar.

Möt några av dina blivande kollegor

SME Sales

SME Sales är en snabbt växande avdelning som idag består av tre team med circa 30 försäkringsrådgivare på orterna Sundsvall och Stockholm. SME Sales avdelningen genomsyras av positiv energi, resultatfokus och förtroende.

Hos oss välkomnar vi dig till en familjär kultur som bygger på tillit, framåtsträvande och arbetsglädje. Vi hjälper varandra att lyckas varje dag då vi arbetar med komplexa frågor som emellertid har korta tidsfrister.

Företagscenter

Ifs Företagscenters hjärta är beläget i Sundsvall och består idag av fem olika team med cirka 60 medarbetare. På företagscentret arbetar vi i en dynamisk miljö som präglas av samarbete, engagemang och positivitet.

Hos oss blir du en i gänget och för oss är det viktigt att vi alltid lägger hjärtat i det vi gör och går den extra milen både för våra kunder och för varandra.

Ricky Bredberg

Antal år på If: 2

Gör på If: Försäkringsrådgivare

” Det bästa med jobbet som försäkringsrådgivare är att ständigt få prata med nya människor bakom olika typer av verksamheter och att man alltid kan lära sig något nytt så länge man är nyfiken. Som ny på If överraskades jag av möjligheterna och märkte väldigt snabbt när jag började att det är ett bolag som värnar om intern utveckling.

If är en arbetsplats med möjligheter för den med drömmar samtidigt som det är en fantastiskt stadig och trygg arbetsplats. ”

Irene Nordin

Antal år på If: 18

Gör på If: Försäkringsrådgivare

” Det bästa med mitt jobb är att jag får möjlighet att hjälpa våra kunder med något som det tycker är knepigt, nämligen företagsförsäkringar och på så sätt också kan skapa en trygghet så att kunden kan fokusera på verksamheten medan vi tar hand om försäkringen.  

När jag började på If, så förvånades jag över hur spännande, intressant men framför allt viktigt det är med försäkringar.  Viken av en försäkring pratar vi om på våra startutbildningar, om min var fantastiskt. Jag minns den än idag även om det gått 18 år sedan jag började min resa på If. " 

Vem är du?

Vi söker dig med ett brinnande engagemang för försäljning, stark kommunikativ förmåga och en lösningsorienterad inställning. Du tar ägandeskap för ditt arbete och kunden står alltid i fokus. Du har förmågan att se helheter såväl som detaljer för att skapa den bästa lösningen för kunden och du håller en hög kvalité i ditt dagliga arbete. Du är även intresserad av att lära dig om olika branscher och företag. Utöver det har du erfarenhet av att arbeta med försäljning och rådgivning.

Med ditt sätt att göra det komplexa enkelt tar du dig an en förhandlingssituation med mod och har alltid målet att göra våra företagskunder rätt försäkrade. Utöver detta, kanske viktigast av allt är du en lagspelare som alltid vill bidra till såväl teamets gemensamma som dina individuella mål.