Marika Caserta

" Jag har ett stort hjärta och engagemang för det vi gör och tycker det är viktigt att vi gör jobbet tillsammans i teamet." 

Marika Caserta börja sin resa på If för fyra år sedan. För henne är det viktigt att vara en närvarande ledare och att utgå från den enskilda individen i sin coaching. När hon inte rekryterar nya stjärnor och coachar våra rådgivare så laddar hon batterierna på golfbanan eller vässar kunskaperna i italienska.

Hej Marika! Berätta om din resa på If!

- Min resa på If började för fyra år sedan tillsammans med våra sommarvikarier som jag fick möjlighet att gå vår startutbildning med och fick även då en stor inblick i hur våra startutbildningar ser ut.  Idag är jag en av teamledarna på vårt kundcenter i Sundvall, en roll som jag varvar med att hitta nya stjärnor till vårt kundcenter då jag även ansvarar för rekryteringen av nya rådgivare.

Hur skulle du beskriva dig själv i din roll som teamledare? 

- Jag arbetar aktivt tillsammans med mina rådgivare för att de ska växa och utvecklas i sin roll. Jag jobbar mycket med feedback och vi lyssnar på samtal tillsammans, både för att se vad vi behöver utvecklas inom och det som vi gör väldigt bra och ska fortsätta göra.

Som teamledare är jag närvarande och anpassar min coaching efter varje rådgivare men jag gillar också utmana och är bra på att ställa utmanande och kluriga frågor så att man själv får tänka till på vad det är man vill och behöver fokusera på. Jag brinner för min roll som teamledare då jag hela tiden får vara med mina rådgivare och vara med på deras resa till succé.

Vad kan man förvänta sig av dig som ledare?

- Jag är öppen, ärlig men framför allt så ser jag den enskilda rådgivaren och utgår ifrån den enskilda individen i min coaching och ledarskap. Jag har ett stort hjärta och engagemang för det vi gör och tycker det är viktigt att vi gör jobbet tillsammans i teamet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det bästa är att få följa med på så många individuella resor. Att få utmana och se andra människor växa i sin roll och hitta nya sätt att hantera olika situationer.  En annan sak som jag också tycker om med mitt jobb är att jag får utmana mig själv att tänka utanför boxen för att se alla olika egenskaper och behov.

 

Vad är ditt bästa tips om man funderar på att söka till försäkringsrådgivare? 

- Det viktigaste är att man har ett driv att vilja sälja för ett syfte, att man är nyfiken och vill ta reda på våra kunders behov för att hitta rätt försäkringar som skapar trygghet. Det innebär många kundkontakter varje dag så det är viktigt också att man gillar att prata i telefon.