Säljande Försäkringsrådgivare Inbound

I den här rollen får du arbeta med kundservice, rådgivning och försäljning och skapa trygghet för andra människor genom skräddarsydda försäkringslösningar.

Bli vår kollega

Försäkringar handlar om livet och kan vara det som avgör om man vågar köpa en bil, byta bostad eller bege sig på sin drömresa. I rollen som försäkringsrådgivare, ser du till att finnas vid våra kunder sida och göra dem rätt försäkrade. Du ger råd, och säljer försäkringar som gör en skillnad i våra kunders liv. Så att tanken på ett hus, en resa eller en ny bil inte bara stannar vid en tanke.

I rollen som säljande försäkringsrådgivare arbetar du med kundservice samt proaktiv säljande rådgivning. Du hanterar våra befintliga och blivande kunder via inkommande samtal, men även i andra digitala kanaler så som chatt och mejl.

Genom genuin och personlig rådgivning löser du kundernas ärende, säkerställer befintligt försäkringsskydd och säljer våra försäkringar efter kundens behov. Du kommer arbeta med hela vår produktportfölj, såsom villa-, hem och personförsäkringar.  

Som försäkringsrådgivare har du en viktig uppgift att i varje kontakt, ge kunden det bästa av If.

Att göra vårt yttersta för våra kunder är en självklarhet för oss – men också för varandra inom teamet.

Hos oss värnar vi om en kultur där vi lyfter varandras goda prestationer och uppmuntrar feedback för att både stötta och utmana varandra. I en kultur där vi både stöttar och utmanar varandra är det lätt att växa, både som grupp och i sin yrkesroll. 

Att ha kul på jobbet ser vi också som en förutsättning för att kunna bli bäst på vårt viktiga uppdrag – att försäkra våra kunder rätt. 

Möt några av dina blivande kollegor

Välkommen till vårt team där den gemensamma drivkraften är rådgivning och försäljning i världsklass, något som kan göra stor skillnad i våra kunders liv. 

I Sundsvall är vi åtta team och ca 100 försäkringsrådgivare som alla arbetar med kunden i fokus – något som genomsyrar allt vi gör och utvecklar. Tillsammans med våra kollegor i Mölndal , Halmstad och Stockholm, är vi en del av Customer Center Sverige.

Vi alla har en väldigt varierad bakgrund sett till tidigare erfarenhet. Det som enar oss är vårt uppdrag och den gemensamma drivkraften att ge meningsfull rådgivning och försäljning, som gör stor skillnad i våra kunders liv.

Ebba Persson

Antal år på If: 1, 5

Gör på If: Försäkringsrådgivare

Fun fact: Jag älskar spänning och att testa nya saker och jag har bland annat testat att hoppa fallskärm, forsränning och zipline.

” Jag brinner för att hjälpa och bemöta människor och det absolut bästa i mitt jobb är att jag varje dag får möjlighet att använda de för att skapa en trygghet för mina kunder.

Jag trodde inte att jag skulle lära mig så mycket som jag fått med mig under denna tid på If. Inte bara inom försäkringar utan även kundbemötande och försäljning. Det är en väldigt bra arbetsplats som kommer vilja se dig lyckas. Oavsett om man är erfaren eller inte inom branschen, så tycker jag man ska söka rollen som försäkringsrådgivare. ”

Robert Östlund

Antal år på If: 3

Gör på If: Försäkringsrådgivare

Fun fact:  Jag har en talang för att fixa i köket, speciellt när det kommer till Jordärtskocksoppa. 

” Det bästa med att jobba som försäkringsrådgivare är att man kan vara med och påverka våra kunders liv och se till att det är rätt försäkrade genom hela livet och kan känna trygghet.

Som ny på If känner man en stor trygghet med sina kollegor och ledare från första stund. If är en trygg arbetsplats med en trygg arbetsmiljö och många möjligheter. ”

Vem är du?

Tjänsten som försäkringsrådgivare är ett utvecklande arbete som passar dig som tycker om kontakten med människor och har en fallenhet för att hitta lösningar, driva dialogen och hjälpa andra.

Vi söker dig som brinner för en god kundresa och försäljning - och vill bli den bästa rådgivaren tillsammans med dina kollegor. Du är optimistisk, har förmågan att hålla fast vid långsiktiga mål och ger inte upp vid motgångar. Genom ditt engagemang i att hjälpa varje kund att bli rätt försäkrad äger du din prestation och din framgång. 

För de flesta människor är försäkringar ett område där de behöver rådgivning, du behöver därför på ett nyfiket och modigt sätt vägleda varje kund. Du har ett genuint intresse för människor som du är i kontakt med och har lätt för att skapa nya relationer.