Jane Sahlström

 

" För mig är de viktigt att medarbetarna känner att jag ser dom och alltid finns här för dom. " 

Jane Sahlström satte tidigt målet om att hon en dag skulle bli teamledare. Sedan resan på If inleddes för 7 år sedan har hon både hunnit med att vara försäkringsrådgivare, utbildare och mottagit pris som Årets rådgivare i Sundsvall 2019 innan hon klev in sin nuvarande roll. När tid finns över tar hon gärna fram sitt ess i rockärmen och spelar några toner på nyckelharpan.

Hej Jane! Vad är det bästa med att jobba som teamledare?

Det absolut bästa med att jobba som teamledare är när jag får se mina medarbetare lyckas. Att se någon uppnå något som de haft som målsättning eller velat utvecklas inom gör mig så innerligt glad och stolt. Det får mig att sväva lite på moln men det är också det som är min drivkraft i min roll, och till varför jag vill vara här och göra detta varje dag. Det är min inre stolthet.

Vad kan dina medarbetare förvänta sig av dig som ledare?  

Jag lägger stort fokus på att mina medarbetare ska ta ansvar i att driva sin egen utveckling framåt. I min roll som ledare är jag väldigt lyhörd och för mig är det viktigt att medarbetarna känner att jag ser dom och alltid finns här för dom.

Jag som ledare är väldigt lyhörd. För mig är de viktigt att medarbetarna känner att jag ser dom och alltid finns här för dom. Jag vill ge mina medarbetare absolut bästa förutsättningar till att lyckas i deras roll och det gör jag bäst genom att stötta, utveckla, peppa och utmana.

Hur har din resa på If sett ut?

Den inleddes våren 2016, då jag startade som försäkringsrådgivare på vårt kundcenter i Sundsvall, en roll som jag arbetade med under två år. 2018 tog jag steget vidare och blev en av utbildarna på avdelningen, och det är något som jag är så glad över än idag.

Det var otroligt utvecklande och har hjälpt mig i min personliga utveckling och varit en viktig del i den resa jag gjort och att jag är där jag är idag.  När man jobbar som utbildare hos oss så ansvarar man för att hålla i startutbildningar såväl som fortsättningsutbildningar, samt utbilda sina kollegor när de finns behov men också coacha sina kollegor.

Jag kombinerade min roll som utbildare med min roll som försäkringsrådgivare innan jag under 2022 klev in i min nuvarande roll som teamledare. En kuriosa är att jag idag är teamledare för det team som jag en gång började i själv som försäkringsrådgivare.  Redan då satte jag upp målet att jag en dag skulle bli teamledare hos oss och där är jag nu. 


Vad är du mest stolt över under dina år på If?

- Mitt stoltaste If-ögonblick var när jag fick ta emot priset som Årets Försäkringsrådgivare CC Nord Sundsvall 2019. Det är ett minne som ligger mig varmt om hjärtat och som var ett viktigt steg i min utveckling här på If.

Vad är ditt bästa tips om man vill bli försäkringsrådgivare?

- Mitt tips är att vara personlig och nyfiken i att hitta rätt försäkring till våra kunder.