Damir Ohranovic

" Människor och beteenden är något jag tycker är väldigt spännande att arbeta med. " 

Damir Ohranovic jobbar som teamledare på If och ansvarar för ett av våra team som arbetar med att proaktivt kontakta våra kunder och skräddarsy försäkringslösningar.  Han har under sin tid på If vunnit priset som Årets rådgivare, tagit hem en topp tre placering med sitt team i försäljning och arbetat både som försäkringsrådgivare och coach innan han blev teamledare.

Hej Damir! Vad är det bästa med att jobba som teamledare?

- Jag tycker att det är väldigt roligt att aktivt coacha rådgivare både i samtal med kund samt i självmedvetenhet.  Att se  potentialen i varje människa och se varje individ utvecklas,  men också känslan när en rådgivare når framgång i en målsättning de har satt upp är otroligt tillfredställande.

Varje människa är unik och det finns mycket man kan lära sig av att bara ha dialoger med individer. Människor och beteenden är något jag tycker är väldigt spännande att arbeta med.  Ingen dag är den andra lik och att det är så pass dynamiskt är väldigt stimulerande och gör att man utvecklas otroligt mycket som människa.

Vad kan man förvänta sig av dig som ledare?

- Jag är väldigt peppande ledare som tycker att det är viktigt att fira framgång, men samtidigt vara tydlig i kommunikationen kring prestation. Det är så vi utvecklas tillsammans.

För mig är det även viktigt att mitt team känner ett förtroende för mig och att jag sprider positiv energi. Ni ser mig oftast med ett brett leende på läpparna- glädje smittar av sig!


Berätta om din resa på If?

 - Jag började på If oktober 2018.  Jag kommer från en bakgrund inom telekom där jag tidigare arbetade som säljare.

När jag började att arbeta på If så kom jag med en annan typ av approach till försäljning jämfört med den som fanns på If.  Jag insåg snabbt att det är människors liv vi pratar om när det kom till den här typen av försäljning.  Det resulterade i att jag behövde tänka om och jag insåg att min kommunikation med kund blev ännu viktigare och  mer organiskt än tidigare.  Jag fick riktigt bra stöttning och coaching i detta av min ledare.

Mitt mål var från dag ett att bli bäst, och med en tydlig målbild och driv så blev jag Årets Rådgivare 2019. Jag brinner även för att coacha inom försäljning och 2020 i maj så blev jag coach. Samma år fick jag möjligheten att gå in som tillförordnad teamledare innan jag för 2 år sen gick in i min nuvarande position, som teamledare.

Vilket är ditt stoltaste If-ögonblick?

- Personligen var det var när jag blev årets rådgivare 2019. Som ledare var det när jag fick reda på att mitt team är bland de 3 bäst säljande teamen det här året.

Vad är ditt bästa tips till någon som funderar att söka till försäkringsrådgivare?

Att vara försäkringsrådgivare är något som är otroligt meningsfullt.  Att veta att man på daglig basis har en möjlighet att påverka att människor kan få en tryggare framtid.

Det är något som känns riktigt bra ända in i magen. När kunden blivit rätt försäkrad, då vet man att om det händer kunden någonting så är det jag som gjort att kunden kan få hjälp.

Kombinera det med en fin prestationskultur, hjälpsamma kollegor och fina värderingar så är det rätt självklart varför jag trivs i rollen.