Säljande Försäkringsrådgivare Outbound

I den här rollen får du arbeta med att kontakta befintliga såväl som nya kunder proaktivt för att skapa skräddarsydda försäkringslösningar utifrån kundens behov.

Bli vår kollega

Försäkringar gör en stor skillnad i människors liv och kan vara den avgörande faktorn om man får hjälp när vardagen, eller till och med livet vänds upp och ner. Genom att ge meningsfulla råd och skapar skräddarsydda försäkringslösningar gör du en skillnad och ser till så att våra kunder kan känna sig trygga och veta – att om något händer finns vi där för att hjälpa dem.

I rollen som säljande försäkringsrådgivare hjälper du våra kunder att bli rätt försäkrade genom att skapa skräddarsydda försäkringslösningar. Det gör du genom proaktiv kontakt av både nya såväl som befintliga kunder för att se över deras privata försäkringar.  

Du ansvarar för hela säljprocessen, från första kontakt med kund till avslut och kommer att arbeta med samtliga försäkringar som vi erbjuder, som exempelvis hem- bil- och personförsäkring.  Du kommer att genomföra dina möten med kunderna via telefon samtidigt som du kommer arbeta i våra interna system.  

Till hösten 2023 startar vi en ny enhet på vårt kontor i Sundsvall som kommer fokusera på att proaktivt kontakta våra kunder och erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar.  

Då enheten är ny finns det stora möjligheter att vara med från start och bidra till att skapa och vidareutveckla vår kultur men också bidra till vår vision att försäkra alla våra kunder rätt.  

Möt några av dina blivande kollegor

Välkommen till vårt team och en kultur som präglas av ett stort engagemang för det vi gör och där du får möjlighet att tillsammans med oss växa och utvecklas.  Vi tror också att glädje, prestation och en familjär kultur är viktiga nyckelord för vår avdelning och den anda som vi eftersträvar i våra nya team.

Vår Outboundverksamhet startade 2017 och består idag av 6 team i Mölndal. Under hösten 2023 utökar vi vår Outboundverksamhet i Sundsvall med tre nya team. Tillsammans med våra kollegor i Stockholm, Mölndal och Halmstad är vi en del av Customer Center Sverige.

Vi alla har en väldigt varierad bakgrund sett till tidigare erfarenhet. Det som enar oss är vårt uppdrag och den gemensamma drivkraften att ge meningsfull rådgivning och försäljning, som gör stor skillnad i våra kunders liv

Nilofar Sayadirad

Antal år på If: 1 år

Gör på If: Försäkringsrådgivare 

Fun fact:  Jag har varit bilförare åt några av världens mest kända artister.

” Det bästa med mitt jobb är att jag har en stor möjlighet till att kunna påverka människors framtid! Det finns ett syfte bakom mitt arbete som kan vara avgörande i många lägen. Jag tror på att arbeta med hjärtat där man är engagerad känslomässigt. ”

Damir Ohranovic

Antal år på If: Nästan 5 år

Gör på If: Teamledare Customer Center Outbound

Fun fact:  Jag har tävlat i karate och kickboxning.

” Att vara försäkringsrådgivare är något som är otroligt meningsfullt.  Att veta att man på daglig basis har en möjlighet att påverka att människor kan få en tryggare framtid. Det är något som känns riktigt bra ända in i magen. När kunden blivit rätt försäkrad, då vet man att om det händer kunden någonting så är det jag som gjort att kunden kan få hjälp.

Kombinera det med en fin prestationskultur, hjälpsamma kollegor och fina värderingar så är det rätt självklart varför jag trivs i rollen. ”

Vem är du?

Du har ett engagemang för försäljning och är en prestationsorienterad person.  Du utmanar dig själv och ser utveckling som en naturlig del av ditt arbete.  Du tar ägandeskap för ditt arbete, arbetar självständigt och har en lösningsorienterad inställning.  

Du motiveras av kontakten med kunden och strävar efter att göra det komplexa enkelt och har alltid kunden i fokus. Du drivs av att skapa de bästa förutsättningarna för varje kund och du tar dig an varje samtal och kontakt med kunden med mod.   

Sist men inte minst är du en lagspelare som alltid vill bidra till såväl teamets gemensamma som dina individuella mål.