Psykologhjälp via sjukvårdsförsäkring Plus

Som en del i sjukvårdsförsäkringen ingår psykologhjälp. Vi hjälper dig att hitta det alternativet som kommer vara det bästa för dig. Tveka inte på att ta hjälp när du funderar på om det behövs. Vi ser till att stötta dig på bästa sätt.

Så här fungerar det

 • 1

  Kontakta oss för hjälp

  Du kan välja att ringa oss direkt eller så kan du mejla eller göra en webbanmälan så ringer leg. sjukvårdspersonal upp dig för ett samtal.

 • 2

  Förstår ditt behov

  Vi anpassar samtalet helt efter ditt behov och gör en enklare kartläggning för att förstå vilken behandling som passar dig.

 • 3

  Behandlingsplan

  Vi bokar in dig på ett fysiskt eller digitalt möte med en leg. behandlare. På första mötet sätter ni tillsammans upp en plan som passar dig.

Rätt behandling för dig

Vi gör en kartläggning för att du ska få rätt typ av behandling. Du får alltid hjälp av en legitimerad psyklog/terapaut eller psykriatriker som har de rätta kvalifikationerna för att kunna hjälpa dig. 

Skillnaden mellan de olika rollerna

 • Psykolog - Samtalsterapi och behandlingsmetoder som t.ex. KBT.
 • Psykoterapeut - Samtalsterapi med djupgående fokus på t.ex. självinsikt och relationer till andra.
 • Psykriatriker - Fokus på medicinering och provtagning.

När är det läge att söka hjälp?

När du känner att du börjar må dåligt och känner av saker som t.ex. ångest, stress, sömnproblem, hjärtklappningar, minnesförlust eller går igenomen tuff händelse i livet så bör du kontakta oss så vi kan hjälpa dig att få rätt hjälp.

Ring oss på 020-620 620 för att boka en tid.

Mental ohälsa - minst lika viktig som din fysiska hälsa

Oro, ångest, stress och depression

Att livet går upp och ner och påverkas av vissa oförutsedda känslor och händelser är något vi inte kan styra över och som många av oss är med om. 

På en arbetsplats är det viktigt att alla mår bra för att företaget ska flyta på. Det som man är med om privat kan ha stor påverkan för hur man mår även på jobbet. Det är även många som på grund av jobbet mår dåligt av stress och och hög press. Därför är det viktigt att man som arbetsgivare tänker på det. I en sjukvårdsförsäkring ingår det psykologhjälp som en trygghet för den mentala hälsan.

Läs mer om hur du skapar en positiv arbetsmiljö i en intervju med psykologen och professorn Patrick A. Vogel.

Tystnadsplikt 

Du behöver aldrig oroa dig för att någon kommer få information om ditt ärende hos oss. Både vår egen personal och behandlaren som hjälper dig har tystnadsplikt. Och även om det är din arbetsgivare som betalar din sjukvårdsförsäkring får dem aldrig information om att du har använt försäkringen.

Akut krisjour dygnet runt

Om du varit med om en akut händelse/trauma så kan du behöva prata med någon omgående. Vi har krisjour som har öppet dygnet runt för att du ska kunna prata med någon om hur du kan hantera situationen på bästa sätt.

Exempel på händelser kan vara att du blivit rånad, en nära anhörig har plötsligt gått bort i en olycka eller att du blivit överfallen m.m.

Ring dygnet runt till 08-505 140 87

Vanliga frågor och svar