Sökes: Utvecklare som vill förändra bilindustrin

Fullstack-utvecklare

Bilindustrin förändras snabbt. Ingen vet hur det kommer att se ut om fem eller tio år. Några trender, till exempel elektrifiering och autonoma fordon, är uppenbara. Men ägarformerna förändras minst lika snabbt. Kommer du äga en bil om tio år? Kommer alla dela på självkörande bilar som man beställer hem till dörren? If letar efter tre personer som inte skräms av den tanken, utan lockas av att vara med och forma framtidens mobilitet.

Nyligen lanserade Polestar Insurance världens första försäkringsapp som är integrerad i bilens operativsystem. Genom att koppla försäkring och vägassistans direkt till bilens OS blir det möjligt att exempelvis automatisera skaderapporter. Appen togs fram av ett utvecklarteam hos försäkringsbolaget If, där Polestar Insurance ingår.

– Hos If kan man får vara med om att ta fram världsunika produkter. Det älskar jag med mitt jobb. Vi är verkligen längst fram i teknikutvecklingen, säger Salvis Poiss.

Salvis är 29 år och mjukvaruutvecklare hos If. Han är baserad på kontoret i Riga, men hans team är utspritt i Norden och Baltikum.

Adam Bergendahl, ledare för Ifs Mobility
Adam Bergendahl, ledare för Ifs Mobility Tribe

Nu söker If tre nya utvecklare.

Adam Bergendahl är ledare för Ifs Mobility Tribe och beskriver Salvis tre nya kollegor så här:

– Vi letar efter nytänkande fullstackutvecklare med lutning mot front-end. En som är mer orienterad mot kundflöden, två som är specialister på e-handel. De kommer att jobba med våra digitala sälj- och kundserviceplattformar och se till att dessa är rustade för en föränderlig bransch.

– För att fungera i rollen behöver du framför allt vara nyfiken. Intresserad av hur vi kan jobba med modern teknik på nya sätt. Det är viktigt med ett starkt tekniskt driv och en vilja att förstå tekniken, men också att vilja förstå affärskontexten; att kunna bygga de lösningar som efterfrågas.

– Man behöver vara en lagspelare, säger utvecklaren Salvis Poiss. Alla kan lära sig att programmera, men det är viktigt att fungera med teamet, att bidra till en bra stämning. Även om vi sitter på olika ställen, fysiskt, ses vi online varje dag.

Salvis beskriver kulturen som ödmjuk och hjälpsam. Tribe-ledaren Adam Bergendahl håller med.

– En viktig del i If-kulturen är att vi hjälper varandra så att vi tillsammans kan hjälpa våra kunder och göra det lilla extra för dem i varje del av vår organisation. I de områden som Mobility-Triben verkar så pågår många förändringar, vilket gör att arbetet präglas av nyutveckling och innovativa lösningar.

Behöver man vara expert på försäkringar för att fungera som utvecklare på If?

– Nej, absolut inte. Det viktiga är att man är en duktig utvecklare med driv och passion att lära sig nytt. Lära sig mer om försäkringar kommer man att få på köpet när man jobbar hos oss.

– Techstacken är framför allt Microsoft Azure och .Net. Nästan all nyutveckling inom If är Azure-tunga. Vi är antagligen ett av de mest cloud-anpassade bolagen i vår kategori. Själva techstacken förändras kontinuerligt. Våra team har stor frihet i vilka tekniska och funktionella lösningar som ska användas. Vi har även en aktiv Tech Community för att kunna lära oss av varandra säger Tribe-ledare Adam Bergendahl.