Pressansvarig

Ansvar för relationen med media

Om rollen...

Som pressansvarig ansvarar du för den dagliga relationen med press och övrig media och innehar ansvar för bolagets mediebild och PR-arbete. Arbetet bedrivs på såväl proaktiv som reaktiv basis och omfattar ansvar för samtliga aktiviteter som kan hänföras till Ifs relationer med press och annan media. I arbetet ingår både operativa och strategiska uppgifter.

Vi som jobbar är...

Vi som arbetar på PR-avdelningen har akademisk examen inom exempelvis kommunikation, statsvetenskap, ekonomi, marknadsföring. Vi är bl.a. duktiga på att kommunicera i både tal och skrift, jobba drivande och lösningsorienterat, bygga förtroendefulla relationer och är intresserade av samhällsfrågor i allmänhet och branschfrågor i synnerhet.

Möjligheterna är...

Som PR-kommunikatör får du arbeta med idéer som If vill föra vidare, bl.a. genom medierelationer, presskontakter, projektledning, kunskaper inom konceptutveckling, strategi och budskapsplattformar. Du får skapa och genomföra kommunikation där uppmärksamheten förtjänas snarare än köps.

Profilen vi söker är...

Du behöver ett gediget intresse att arbeta med press- och mediefrågor. Du har mycket god förmåga att snabbt sätta dig in i en fråga och formulera budskap. Du analyserar utmaningar, hittar lämpliga strategier och utformar argumentation samtidigt som du också tycker om att se möjligheterna kring PR och storytelling. Du har tidigare erfarenhet av strategiskt PR- och kommunikationsarbete.