Försäkringsjurist

Med försäkringsjuridik som specialitet

Om rollen...

Som försäkringsjurist företräder du If eller försäkringstagare i domstol och Allmänna Reklamationsnämnden och fungerar som internt bollplank i försäkringsjuridiska frågor. Du bevakar också ny lagstiftning och rättspraxis och medverkar vid interna utbildningar.

Vi som jobbar är...

Vi som arbetar som försäkringsjurister har alla en juristexamen och de flesta av oss har suttit ting. Vi har dessutom tidigare arbetat som bl.a. åklagare, advokat, kronofogde och skadereglerare.

Möjligheterna är...

Som försäkringsjurist får du djupa kunskaper i försäkringsrätt och skadeståndsrätt och har också möjlighet att fördjupa dig inom andra rättsområden, t ex processrätt, entreprenadrätt och personskaderätt. Försäkringsjurist är en specialistroll och ofta en karriärväg när du vill ta nästa steg och specialisera dig inom något specifikt område.

Profilen vi söker är...

Du behöver några års erfarenhet av juridiskt arbete (främst försäkringsrätt och skadeståndsrätt) och erfarenhet av domstolsprocesser. Du trivs bra med självständigt arbete men tycker också om att arbeta i grupp, då en del av arbetet sker i projektform. Du är van vid och duktig på att uttrycka dig i tal och skrift.