Underwriter

Rätt försäkring till rätt pris

Om rollen...

Som Underwriter på If, även kallat för riskbedömare, ansvarar du för att kunden får rätt försäkring för sin verksamhet och att de betalar rätt pris för sin försäkring. Du kan bli affärsansvarig och arbetar tex med produkt- och processutveckling, partnersamarbeten, lönsamhet, prissättning och utveckling av någon av våra försäkringsportföljer.

Hos oss får du förvalta en kundportfölj med lönsamhetsansvar och möjlighet att utveckla en spetskompetens inom ett eller flera områden. Du behöver förstå verksamheten genom din fackkunskap och vilka risker för en skada den verksamheten löper. Du hjälper också kunden att förstå sina risker och hur de ska undvika dessa i sin verksamhet.

Vill du veta mer?

Läs mer om hur det är att jobba på If och se vilka lediga roller vi har just nu. Kanske hittar du något får dig att vilja ta nästa steg i karriären.

Se alla lediga jobb
Fler roller inom analys och statistik

Vi som jobbar är...

Vi gillar att driva affär och har ett genuint intresse för produktutveckling och slutkund! Vi som arbetar som underwriter har alla en akademisk utbildning inom antingen teknik (ingenjör), juridik eller matematik/ekonomi. Beroende på vilken utbildning du gått kan du arbeta inom olika områden. Har du juridisk bakgrund kan du tex få vara med och skapa en försäkring för som hanterar de skadeståndskrav som företaget/kunden kan tänkas få riktat mot sig, vilket innebär att du behöver förstå verksamheten och ha en bred juridisk kunskap inom bl.a. entreprenadjuridik och skadeståndsrätt. 

Möjligheterna är...

Som Underwriter arbetar du väldigt brett inom många kunders verksamhetsområden. Du har ett eget ansvar och mandat för en kundportfölj, där du planerar ditt arbete själv för att nå både volymtillväxt och lönsamhet. Du har möjlighet att specialisera dig inom ett specifikt område, antingen försäkringsmässigt eller utefter kunders verksamhet, och bli en nordisk experttillgång hos oss. 

Profilen vi söker är...

Du behöver ett grundläggande analytiskt sinne för att förstå vilket behov kunden har och kunna dra slutsatsen hur vi ska lösa det. Du tycker om att möta kunder, både internt och externt, för att förklara hur vi ser på kundens verksamhet och hur vi kan hjälpa dem. Du trivs med att ofta arbeta självständigt men också delta i kundteam där man gemensamt arbetar för att skapa en trygghet hos våra kunder.