Risk Officers

Identifiera och hantera risker

Om rollen...

Som Risk Officer arbetar du med att stödja verksamheten i arbetet med att identifiera, hantera och rapportera risker i verksamheten och sådant som kan påverka den. Du ansvarar även för att övervaka och utveckla riskhanteringssystemet inom If samt att bistå styrelse och ledning med information om riskexponeringar och utveckling av risker så att de kan ta riskbaserade beslut om strategi och affärer.

Vi som jobbar är...

Vi som arbetar som Risk Officers har alla en eftergymnasial utbildning, vissa av oss är ekonomer, några är matematiker, civilingenjörer eller jurister. Vi har alla likartade roller och ansvar men är specialister inom olika riskområden varav de största är försäkringsrisker, marknadsrisker och operationella risker.

Vill du veta mer?

Läs mer om hur det är att jobba på If och se vilka lediga roller vi har just nu. Kanske hittar du något får dig att vilja ta nästa steg i karriären.

Se alla lediga jobb
Fler roller inom analys och statistik

Möjligheterna är...

Som Risk Officer får du ett stort ansvar för att utveckla och driva arbetet med de risker som du ansvarar för. Du kommer att skapa ett stort kontaktnät inom If och få en god förståelse för helheten. Du har stora möjligheter till att påverka och driva frågor som du brinner för samt att vara involverad i intressanta projekt och frågeställningar.

Profilen vi söker är...

Vi söker framförallt personer med några års arbetslivserfarenhet. Du kan t.ex. ha arbetat med hantering av operationella risker, beräkning av försäkringstekniska skulder, finansiella instrument och/eller intern kontroll. Förståelse för redovisning och hur olika flöden kopplar till extern rapportering är meriterande liksom tidigare erfarenhet från bank och försäkring.

Analytisk förmåga är viktigt för rollen liksom att uttrycka sig väl i skrift på såväl engelska som svenska. Du kommer att ansvara för att utveckla arbetssätt och driva olika frågeställningar vilket ofta sker genom utbildning och work-shops. Du bör därför ha en hög social kompetens, vara kommunikativ samt ha en förmåga att påverka andra människor.