Aktuarie

Ansvar för att räkna ut risker

Om rollen...

Som aktuarie, även kallat för försäkringsmatematiker, ansvarar du för att se till att vi har tillräckligt med pengar undansparat för att betala till våra kunder som har råkat ut för olyckor. Denna roll är titelskyddad och dina leveranser har en mycket stor betydelse för Ifs lönsamhet.

Vi som jobbar är...

Vi som arbetar som aktuarier har alla en eftergymnasial utbildning med en matematisk tyngd. Vissa har läst teknisk fysik och andra har läst matematik eller gått aktuarieprogrammet. Vi som är diplomerade aktuarier har alla gått aktuarieprogrammet på universitetet.

Vill du veta mer?

Läs mer om hur det är att jobba på If och se vilka lediga roller vi har just nu. Kanske hittar du något får dig att vilja ta nästa steg i karriären.

Se alla lediga jobb
Fler roller inom analys och statistik

Möjligheterna är...

Som aktuarie får du en djup insikt om Ifs lönsamhet och en god förståelse för bokslut och skaderesultat. Du kan avancera till att bli diplomerad aktuarie och aktuariechef eller bredda dig i andra analytikertjänster, som produktutvecklare eller riskanalytiker.

Profilen vi söker är...

Du behöver ett analytiskt sinne och intresse för datatrender och siffror. Du trivs bra med eget arbete och tycker om jakten på goda estimat av morgondagens utbetalningar till våra kunder. Matematik och statistik är en styrka som du har fått från din högskoleutbildning. Tidigare branscherfarenhet är inget krav.