När olyckan var framme – Leifs upplevelse

Den vanligtvis aktiva 59-åringen Leif är egenföretagare och arbetar som säkerhetskonsult. Morgonen den 17 februari 2021 skulle han som vanligt åka till jobbet, men Leif hann bara ta två steg ut genom dörren innan han ramlade.

På sjukhuset konstateras det att han fått en stor bristning i lårmuskulaturen som sträcker sig ända ner till fästet i knät.

- Jag kunde inte ta mig upp och fick helt enkelt ligga kvar på trappan och vänta på att ambulansen skulle komma. När jag kom hem från sjukhuset fick jag sitta i rullstol och var tvungen att få hemtjänst fem gånger om dagen för jag klarade knappt att göra något själv. Jag behövde till och med hjälp med att duscha, klä på mig och toalettbesök. Det var en chock. Jag har ju alltid varit en aktiv och pigg person och sett mig själv som odödlig, säger Leif.

Eftersom Leif var på väg till jobbet föll det sig naturligt för Leif att kontakta If, då han har sina företagsförsäkringar där.

Hur upplevde du kontakten med If?

- Jag skulle ge If 10 av 10, absolut top of the line. Det var Lissilott som skötte mitt ärende och jag är verkligen glad för all hennes hjälp och tålamod med mig. Jag var i behov av operation men på grund av vårdköerna drog detta ut på tiden. If var då snabba att hjälpa mig till en privat klinik som genomförde operationen. Detta påskyndade läkningsprocessen och gjorde att jag kunde komma i gång med rehab snabbare.

- Lissilott ringde mig vid flera tillfällen för att höra hur det var med mig och för att följa upp min behandling, vilket överraskade mig positivt. 

Leif fick hjälp av Ifs Vårdplanering.

- Hon visade stort engagemang och omtanke och jag fick verkligen känslan av att vad som än dök upp, skulle If ta tag i det och lösa det åt mig. Jag betalar gladeligen för min försäkring, även fast jag hoppas att jag aldrig kommer behöva använda den igen.

Har du tidigare fått hjälp genom sjukvårdsförsäkringen?

- Ja, när min pappa gick bort för några år sedan. Detta var en svår och jobbig period för mig. Jag använde då min försäkring och fick psykologsamtal, vilket var en viktig hjälp i att hantera sorgen och klara av vardagen.

Vad vill du säga till de som funderar på att skaffa en personförsäkring?

- Olyckor kan drabba alla. Jag har haft sjukvårdsförsäkring hos If så länge jag kan minnas, men jag tror det är vanligt att vi män, speciellt yngre, tänker att vi är odödliga och aldrig kommer bli sjuka eller råka ut för ett olycksfall. Jag tror också många män ofta ser sig själva som friska och starka och väntar alldeles för länge innan de söker vård. Ibland kanske så pass länge att när de väl gör det, är det för sent.

”Jag har varit kund hos If  och dess föregångare i 45 år, och jag tänker fortsätta vara kund resten av mitt liv. Efter mitt olycksfall har jag förstått vikten av att ha rätt försäkring och hur det kan underlätta livet när allt vänds upp och ner.”

Leif, 59 år och egenföretagare