Jämför företagsförsäkring

Vi listar olika saker som kan vara bra att tänka på när du jämför företagsförsäkring. Be om offert på företagsförsäkring här.

Använd rätt format för organisationsnummer
Jag har inget org.nummer

Därför ska du jämföra företagsförsäkring

Försäkringar är ju kanske inte det roligaste att grotta ner sig i och därför kan det lätt bli något man skjuter på eller inte kollar upp så mycket man borde. Dock är det ju viktigt att företaget blir rätt försäkrat och till rätt pris. Här kommer en lite guide över vad som kan vara bra att tänka på när du jämför företagsförsäkring. Det är fler saker än pris och innehåll som är viktigt att ta ställning till innan du väljer.

Hur hanteras skador? Krävs det mycket administrativt och tidskrävande jobb? Hur smidigt är det när du behöver göra ändringar eller komma i kontakt med försäkringsbolaget? Som företagare vill du lägga tid på din verksamhet, inte på administration som gäller dina försäkringar. Därför är enkelhet något som de allra flesta företagare tycker är en av de viktigaste sakerna.

Företag gillar när det är enkelt

Är det enkelt sparar du både tid och pengar. När du jämför försäkring för företag ska du ta reda på hur försäkringsbolaget uppfyller dina behov för att verksamheten ska rulla på så smidigt som möjligt. Här tipsar vi om några saker du bör ha i åtanke när du gör din research.

 • Pris

  Hur mycket kommer försäkringen att kosta? Självklart är priset en av de viktigaste faktorerna som ett företag tittar på.

  Man ska dock inte glömma att värdet man får ut av det man betalar är avgörande när du väl ska utnyttja din försäkring.

  Be om pris på försäkring
 • Tillgänglighet och expertis

  Det är ju viktigt att ditt företag blir rätt försäkrat och då kan du behöva rådgivning. Hur smidigt är det att komma i kontakt och få personlig hjälp från någon som kan din bransch?

  Vilka möjligheter finns det att få en egen kontaktperson som du kan kontakta när du behöver rådgivning?

  Kundservice
 • Digital service

  Vilka möjligheter finns det till att hantera företagets försäkringar på egen hand? Det kan vara smart att kolla upp vilka olika typer av digtala tjänster som finns.

  Det är alltid bra att kunna göra ändringar, hitta fakturor och villkor på egen hand.

  Mina sidor
 • Försäkringens innehåll

  Självklart bör du se på innehållet och jämföra olika villkor. Vilken omfattning har försäkringen? Vilka skador gäller den för och vilka undantag finns det som man bör känna till?

  Se alla försäkringar
 • Skadehantering

  Vad krävs av dig när det skett en skada? Hur snabbt och smidigt hanteras ett skadeärende och vilken typ av administration behövs? Vilka typer av handlingar efterfrågas?

  Hjälp vid skada
 • Stabilitet

  Hur tryggt det är att vara kund hos försäkringsbolaget är svårt att veta, men det finns vissa saker man kan titta på. Har försäkringsbolaget funnits länge och är ekonomin stabil?

  Mer om If

Så gör du när du jämför företagsförsäkring

Eftersom det kan vara mycket att tänka på är det bra att veta hur du kan ta reda på dessa saker. Här får du några tips, där du egentligen inte behöver lägga ner jättemycket tid på research. Din magkänsla kan också vara avgörande för att hitta bäst företagsförsäkring.

1. Titta på hemsidan

Vad får du för känsla? Verkar det seriöst och enkelt att hitta informationen du söker? Tips på sidor att titta lite extra på är: kundservice-sidan, logga in-sidan och informationssidor om försäkringarna du är intresserad av.

2. Ring och ställ frågor

Varför inte ringa och fråga det som du undrar och vill jämföra. Då får du snabbt svar på dina frågor och en känsla för hur hjälpsamma och kunniga försäkringsrådgivarna verkar vara.

3. Fråga ditt nätverk

Hör dig för med branschkollegor och vänner om deras upplevelser och rekommendationer. De flesta brukar ha någon upplevelse att dela med sig av.

4. Be om offert

Priset varierar ofta beroende på företag och vilken typ av verksamhet du bedriver. Kontakta försäkringsbolaget för att ta reda på vad försäkringen kostar. Hos oss på If börjar du med att fylla i ditt organisationsnummer högst upp på sidan.