Jämför företagsförsäkring

Vi listar olika saker som kan vara bra att tänka på när du jämför företagsförsäkring. Be om offert på företagsförsäkring här.

Använd rätt format för organisationsnummer
Jag har inget org.nummer

Därför ska du jämföra företagsförsäkring

Försäkringar är ju kanske inte det roligaste att grotta ner sig i och därför kan det lätt bli något man skjuter på eller inte kollar upp så mycket man borde. Dock är det ju viktigt att företaget blir rätt försäkrat och till rätt pris. Här kommer en lite guide över vad som kan vara bra att tänka på när du jämför företagsförsäkring. Det är fler saker än pris och innehåll som är viktigt att ta ställning till innan du väljer.

Hur hanteras skador? Krävs det mycket administrativt och tidskrävande jobb? Hur smidigt är det när du behöver göra ändringar eller komma i kontakt med försäkringsbolaget? Som företagare vill du lägga tid på din verksamhet, inte på administration som gäller dina försäkringar. Därför är enkelhet något som de allra flesta företagare tycker är en av de viktigaste sakerna.

Företag gillar när det är enkelt

Är det enkelt sparar du både tid och pengar. När du jämför försäkring för företag ska du ta reda på hur försäkringsbolaget uppfyller dina behov för att verksamheten ska rulla på så smidigt som möjligt. Här tipsar vi om några saker du bör ha i åtanke när du gör din research.

Guide till rätt försäkring

Så gör du när du jämför företagsförsäkring

Eftersom det kan vara mycket att tänka på är det bra att veta hur du kan ta reda på dessa saker. Här får du några tips, där du egentligen inte behöver lägga ner jättemycket tid på research. Din magkänsla kan också vara avgörande för att hitta bäst företagsförsäkring.

1. Titta på hemsidan

Vad får du för känsla? Verkar det seriöst och enkelt att hitta informationen du söker? Tips på sidor att titta lite extra på är: kundservice-sidan, logga in-sidan och informationssidor om försäkringarna du är intresserad av.

2. Ring och ställ frågor

Varför inte ringa och fråga det som du undrar och vill jämföra. Då får du snabbt svar på dina frågor och en känsla för hur hjälpsamma och kunniga försäkringsrådgivarna verkar vara.

3. Fråga ditt nätverk

Hör dig för med branschkollegor och vänner om deras upplevelser och rekommendationer. De flesta brukar ha någon upplevelse att dela med sig av.

4. Be om offert

Priset varierar ofta beroende på företag och vilken typ av verksamhet du bedriver. Kontakta försäkringsbolaget för att ta reda på vad försäkringen kostar. Hos oss på If börjar du med att fylla i ditt organisationsnummer högst upp på sidan.