Den bästa företagsförsäkringen

Ta reda på om vi kan erbjuda den bästa företagsförsäkringen för just ditt företag. Börja med att göra vår guide för att ta reda på ditt företags behov.

Svara på några enkla frågor om ditt företag.

Gå till guiden

Vilken är det bästa företagsförsäkringen?

Om du hoppas få svar på vilken företagsförsäkring som är bäst när du läser denna artikel, så kommer du bli besviken. För att svara på frågan måste vi börja med att lära känna ditt företag.Vilken typ av verksamhet driver du? Har du anställda och hur ser en typisk arbetsdag ut? Hur mycket omsätter företaget och vilka faktorer är viktigast för lönsamhet?

Den bästa företagsförsäkringen för en enskild firma ser inte likadan ut som för ett stort aktiebolag. En försäkring som passar bäst för just ditt företag, behöver troligtvis anpassas för din konkurrents verksamhet. 

Men nu är det inte bara om dig och ditt företag det handlar om. Det är vi som försäkringsbolag som ser till att ditt företag är rätt försäkrat och att du får den hjälp du behöver. Allra mest om du råkar ut för en skada eller en annan oväntad händelse. 

Guide till rätt försäkring för företaget

Det bästa är om det aldrig inträffar en skada. Men om det sker, vill vi vara bäst.

Bäst på vadå?

Du hittar svaret i helheten

För att vara bäst måste ett försäkringsbolag både göra det enkelt för kunden och erbjuda försäkringar som hjälper företaget i svåra situationer. Det handlar helt enkelt om att inte krångla till det och se till att företaget rullar på utan käppar i hjulet. Vi vet också att priset på försäkring är viktigt för många företag. Men det är svårt att jämföra priser på företagsförsäkring utan att också jämföra företagsförsäkring utifrån innehåll och servicenivå.

Det är viktigt att ett försäkringsbolag är supertydliga med vilket skydd du som kund har. Om vi tar exemplet att du försäkrar en skåpbil. Då är det lika viktigt att förstå skillnaden mellan hel- och halvförsäkring, som att veta att dina dyra verktyg i bilen inte är försäkrade. För det behöver du en annan försäkring. En försäkringsrådgivare har bara lyckats om kunden både känner sig trygg och har förstått när försäkringen gäller. 

Försäkring som är bäst i test

Vilken dammsugare suger bäst och vilken solkräm är mest effektiv? Alla har vi någon gång läst Bäst i test-fakta om produkter vi funderar på att köpa. När det kommer till försäkringar handlar undersökningarna ofta om själva försäkringsbolaget, och mindre om produkten. Man tittar på saker som väntetider, korrekta svar och serviceinriktad personal, snarare än vad försäkringen omfattar och kostar.

Visst, den bästa försäkringen skulle ju skydda för precis allting, men då påverkas priset därefter och det finns en risk att du blir överförsäkrad. I den här branschen skulle man kunna säga försäkringsbolaget är produkten som kunden köper.

Bästa företagsförsäkring

Den bästa bilförsäkringen

Men det finns exempel där försäkringens innehåll står i fokus. Konsumenternas Försäkringsbyrå jämför varje år bilförsäkringar från cirka 35 bolag och presenterar vilken försäkring som är bäst utifrån deras poängsystem. Här tittar man på hur försäkringen ersätter skador vid t.ex. krock, stöld och trasig motor. I år (2019) hittar du Ifs Bilförsäkring Stor i toppen av listan med 4,5 poäng av 5 möjliga.

Om verkstäderna själv får välja

Det inte bara försäkringstagaren som ska vara nöjd. Även de verkstäder som lagar kundens fordon när de har råkat ut för en skada har en viktig roll i att göra kunderna nöjda. Ett bra samarbete mellan försäkringsbolaget och verkstan skapar rätt förutsättningar för att kunden ska få tillbaka bilen hel och ren, så snabbt som möjligt. I en undersökning av Motorbranschens Riksförbund (MRF) utses det försäkringsbolag som skadeverkstäder tycker det är bäst att arbeta med. Där har If blivit verkstädernas förstaval flera år i rad.

Enkelhet i en krånglig bransch

Jo då, det mesta går att testa, undersöka och jämföra. Till och med banker och försäkringsbolag tävlar om att erbjuda den bästa kundupplevelsen på webben. Där har Ifs hemsida utsetts till vinnare för fjärde gången på fem år i Internetworlds rankning. Motiveringen är att vi har lyckats göra försäkringar enkelt, i en annars krånglig branch, genom bra digitala tjänster.

Vi hjälper dig att försäkra...

 • Saker och prylar

  Maskiner, verktyg och byggnader.

 • Företagets ansvar

  Ett misstag som leder till skadeståndskrav.

 • Bilar och fordon

  Vid t.ex. kollision, stöld eller trasig motor.

 • Transport av gods

  Saker och varor i era bilar eller andras fordon.

 • Dig och anställda

  Sjukdom eller olycka, i jobbet och på resa.