Försäkring för företagare

Rätt försäkring för företagare. Få en offert på försäkring, anpassad för just ditt företag.

Använd rätt format för organisationsnummer
Jag har inget org.nummer

Vilken försäkring är rätt för mig som företagare?

Vilken eller vilka typer av försäkringar som du som företagare behöver beror självklart på hur din verksamhet ser ut. Har du ett aktiebolag så behöver du en försäkring för aktiebolag som är helt anpassat till din bransch.

Många småföretagare har varken eget kontor eller egna anställda, så det viktiga är att identifiera vad som är värdefullt inom ditt företag och hur eventuella skador skulle påverka verksamheten ekonomiskt. 

Försäkringar för företagare

Det finns flera försäkringar för företagare och egenföretagare som man tillsammans kombinerar till en komplett företagsförsäkring. Nedan ser du några vanliga exempel.

Försäkring för företagare och egenföretagare

Är du egenföretagare eller funderar du på att starta eget företag? Då är du inte ensam. Sverige består av en mängd småföretagare. Några lyckas och andra misslyckas. Nästan tre fjärdedelar av alla företag är enmansföretag utan några anställda. Även om företagsförsäkring inte är det roligaste att lägga pengar på innan du har byggt upp ett kapital, så är försäkring för egenföretagare ett skydd och en trygghet som du behöver.

Att starta och driva eget företag

Eftersom tider förändras, trender går upp och ner och utomstående faktorer kan ha direkt eller indirekt påverkan på din verksamhet så är det viktigt att tänka efter och göra research. En viktig fråga är hur ditt företag kommer att se ut om fem år. För att överleva handlar det om att vara flexibel och hela tiden utvecklas.

Tips för att starta ett eget företag:

 1. Börja med en idé
  Om du funderar på att starta ett företag måste du först komma på en realistisk idé som du kan förvandlas till en produkt eller tjänst.

 2. Undersök finansieringsmöjligheter och bidrag
  När du startar ett företag kan du förvänta dig en period då du investerar mycket tid, ansträngning och pengar innan du går med vinst. Undersök om det kan finnas några finansieringsmöjligheter som hjälper till med kostnaderna för att starta upp din verksamhet.

 3. Gör research på din marknad
  Testa din affärsidé på potentiella kunder för att kolla om det verkligen finns en efterfrågan på vad du planerar att sälja. Detta gör att du kan ta reda om du kommer att stöta på några eventuella problem och åtgärda dem innan du har slösat bort för mycket tid och pengar.

 4. Utveckla och planera din affäridé 
  Utveckla och ändra din idé baserat på vad du har hittat i din research om dina kunders behov. Ta itu med alla problem som du har hittat för din produkt eller tjänst, inklusive hur du planerar att tillverka och sälja den.

 5. Registrera ditt företag
  Du måste bestämma vilken struktur som är rätt för ditt företag innan du registrerar det. Det är viktigt att förstå de olika riskerna och fördelarna innan du väljer företagform, oavsett om det handlar om en enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag.

 6. Teckna företagsförsäkring
  Gör en inventering av vad som är värdefullt inom ditt företag och se till att du har en försäkring som täcker oväntade skadekostnader.

Läs hela vår guide om att starta eget företag