Gå direkt till sidans huvudmenyn Gå direkt till sidans innehåll

Nyhetsrummet

Välkommen! Här får du som journalist svar på frågor om If och försäkringar. Du hittar pressmeddelanden, bilder och video, samt ingångar till våra sociala kanaler. Kontakta oss gärna!

If startar larmcentral med ny leverantör för utlandsresenärer

06-01-2023, 05:00

Försäkringsbolaget If bygger upp en egen larmcentral för att ännu bättre kunna stötta kunder som är i behov av akutvård på resan. Den nya resehjälpen lanseras 1 juni, då If också byter medicinskt nätverk till den marknadsledande räddningskoncernen Falck Global Assistance.

Försäkringsbolaget If bygger upp en egen larmcentral för att ännu bättre kunna stötta kunder som är i behov av akutvård på resan.

Ett bra försäkringsskydd på resan kan vara avgörande om olyckan är framme och akutvård behövs, i vissa fall kanske till och med akut hemtransport. I Sverige ingår en reseförsäkring i hemförsäkringen, men för att kunna säkra upp en hög kvalitet av hjälp och stöd krävs nätverk med internationella vårdgivare och specialister. Den 1 juni lanserar If sin nya resehjälp, som blir en del av hemförsäkringen för privatkunder, och även erbjuds företagskunder. If byter också partner av medicinskt nätverk till räddningskoncernen Falck Global Assistance, för majoriteten av kunderna.

För If innebär satsningen nya möjligheter att utveckla digitala tjänster och lösningar samtidigt som man kommer ännu närmare sina kunder.

– Vi är väldigt stolta över att kunna ta steget fullt ut med en larmcentral för kunder som befinner sig utomlands. Att bli sjuk på resan kan vara väldigt besvärligt när man kanske inte kan språket eller känner till sjukvårdssystemet. Då vill vi kunna säkra upp med bästa möjliga stöd, säger Odd Magnus Barstad, nordisk skadechef på If.

För kundernas del sker övergången helt automatiskt och det kommer inte att göras några ändringar i kontaktinformation eller rutiner för att komma i kontakt med If.

Presskontakter

Pressfrågor

För journalister 

press@if.se

08-410 023 03 

Jessica Balksjö Nannini

Presschef

jessica.balksjo.nannini@if.se

Följ oss i sociala medier