Försäkringsrådgivare

Ger kunden det bästa av If

Om rollen...

Som försäkringsrådgivare jobbar du med kundservice och försäljning till Ifs privat- eller företagskunder i Sverige. Ditt uppdrag är att hjälpa våra kunder hitta rätt försäkringslösning som hjälper dem i deras vardag, det vill säga se till att våra kunder ska vara trygga i att de är rätt försäkrade om olyckan skulle vara framme. Som försäkringsrådgivare har du en viktig uppgift att i varje kontakt, på ett varmt och personligt sätt, ge kunden det bästa av If.

Arbetet innehåller ett stort mått av kunddialoger, muntligen via telefon eller skriftligen via mejl, chatt eller sociala medier. Din specialitet kan bli exempelvis inkommande telefonsamtal, skriftlig kommunikation eller utringande rådgivning. Du kommer att få jobba med olika koncept där vi samarbetar med välkända partners inom exempelvis bilbranschen och bankverksamhet.

Vill du veta mer?

Läs mer om hur det är att jobba på If och se vilka lediga roller vi har just nu. Kanske hittar du något får dig att vilja ta nästa steg i karriären.

Se alla lediga jobb
Fler roller som fokuserar på att hjälpa våra kunder

Vi som jobbar här...

Vi har en väldigt varierad bakgrund! Vi är före detta butiksbiträden, restaurangfolk, ekonomer, fotbollsspelare, säljare, musiker med massa olika intressen och erfarenheter. Det som är gemensamt för oss är att vi tycker om kontakten med kund, att undersöka kundens behov för att säkerställa att kunden är rätt försäkrad. Dessutom betyder det mycket för oss att ha ett meningsfullt jobb där vi varje dag hjälper våra kunder att våga köpa sin första lägenhet, ta sin hund till veterinären eller att ha någon att ringa när olyckan varit framme.

Möjligheterna är...

Kontinuerlig kompetensutveckling och personlig coaching är en central del av arbetsdagen, något du har stor glädje och nytta av oavsett vilken riktning du önskar i din framtida karriär. Flera av oss har efter några år gått vidare inom If till att bli ledare, affärs/processutvecklare eller andra specialistroller.

Som försäkringsrådgivare kan du också ta dig an specialuppdrag, såsom att utbilda våra nyanställda, bli mentor eller ambassadör för en specifik produkt. Som försäkringsrådgivare jobbar du i hjärtat av If och du har goda möjligheter att, genom kontakt med andra funktioner och roller inom If, påverka företagets framgång och kundernas trygghet. Du får dessutom en trygg anställning med fast lön och bra förmåner – samt världens bästa kollegor!

Profilen vi söker är...

Vi söker dig som kan möta varje ny situation och utmaning med förtroende och elegans och som gillar att ständigt få nya uppgifter att lösa. Tidigare branscherfarenhet är inget krav utan vi tror att du som är nyfiken, prestigelös och som drivs av att vidareutveckla dig själv trivs mycket bra hos oss.

Vi litar på din förmåga, och ditt engagemang för att påverka If att utvecklas till ett ännu bättre företag för våra kunder. Vi söker dig som inte låter en förbättringsidé vara ohörd. För att trivas i gänget är du den som stöttar dina kollegor vid motgång och som firar dina kollegors framgångar!