Jämförelse av sjukvårdsförsäkring för företag

Vad är viktigt att tänka på när du jämför sjukvårdsförsäkring?

  • Hur snabbt får du tillgång till vård?
  • Ingår psykologhjälp?
  • Hur snabbt kan du få tid för operation?
Se vad vi tycker är viktigast

Hur bör du tänka?

Till att börja med är det viktigt att ta reda på vad som är de allra viktigaste delarna för just dig i en sjukvårdsförsäkring. Är det priset som avgör? Eller snarare hur snabbt du blir garanterad en läkartid? Eller vill du ha möjlighet att skräddarsy innehållet efter just ditt företags behov? Vi vet att sjukvårdsförsäkring är en uppskattad förmån hos de anställda så det är givetvis också viktigt att tänka på att det ska vara så smidigt som möligt för de anställda att använda försäkringen.

Bästa sjukvårdsförsäkringen för företaget

De flesta försäkringarna fungerar på samma sätt men däremot kan omfattningen skilja dem åt. I vissa sjukvårdsförsäkringar ingår t.ex. psykologhjälp medans det är ett tillägg i de andra försäkringarna. Därför är det viktigt att alltid jämföra för att hitta den bästa sjukvårdsförsäkringen för just dig och ditt behov. Här kan du hitta mer information om vår sjukvårdsförsäkring och de olika omfattningarna för att jämföra dem.

Vårdförsäkring företag - är det någon skillnad?

Vissa kallar det för vårdförsäkring och andra kallar det för sjukvårdsförsäkring. Egentligen är det samma försäkring men bara olika namn. Försäkringen innebär att du snabbt ska kunna få snabb tillgång till vård när du behöver det. Vanligtvis får du oftast hjälp och undersökning inom 1-3 dagar och garanterad behandling och operation inom 14 dagar. Det kan även ingå psykologhjälp, rehabilitering och annan specialistvård. 

Behöver du guidning i försäkringsvärlden?

Svara på några enkla frågor via vår försäkringsguide och få en rekommendation på försäkring för ditt företag.

Gå till försäkringsguiden

Hitta din bransch

Beroende på vilken bransch ditt företag är verksamt inom kan det vara bra att veta vilken typ av försäkringsskydd som kan behövas. 

Se våra branschförsäkringar