Försäkring för arbetsgivare

Vi hjälper dig med alla viktiga försäkringar som du som arbetsgivare behöver ha koll på. Fyll i dina uppgifter för att få en offert.

Använd rätt format för organisationsnummer
Jag har inget org.nummer

Försäkringar för arbetsgivare och anställd

Som arbetsgivare vilar ett stort ansvar på dina axlar - nämligen både dig själv och dina anställda. På samma sätt som du är mån om att din viktigaste maskin måste hållas igång och fungera, så är det minst lika viktigt att personerna i ditt företag mår bra och kommer till jobbet friska och motiverade.

Viktiga försäkringar För anställda För arbetsgivare
Ingår Ingår
Ingår Ingår
Ingår Ingår
Ingår inte Ingår

Försäkra dina anställda

Personalen är en viktig och värdefull resurs för dig som arbetsgivare. Därför är det viktigt att skapa en trygg arbetsmiljö både för dig själv men också för de anställda.

Det finns några försäkringar som både du som arbetsgivare och de anställda behöver ha för att minska riskerna för långa sjukskrivningar, men också för att få ersättning om det faktiskt skulle ske. 

Att kontinuerligt följa upp hur dina medarbetare trivs och mår är viktigt för att du ska kunna fånga upp signaler och för att du ska kunna agera om någon inte mår bra. Allt som händer i dina medarbetares privatliv, kommer påverka hur de mår även på jobbet, och det är viktigt att du som arbetsgivare har en förståelse för att det kan påverka deras prestation på jobbet.

Om du har köpt en sjukvårdsförsäkring till medarbetarna kan du hänvisa dem till psykolog om de inte mår bra. Eller hjälpa dem att få snabbt tillgång till specialistvård om de börjar få fysiska besvär och behöver vård.

Läs mer om varför personförsäkringar är viktiga

En av de största rädslorna för arbetsgivare är långtidssjukskrivningar.

Tryggt skydd för arbetsgivaren

Som arbetsgivare är det viktigt att tänka på de ekonomiska följerna som kan ske om det blir avbrott i verksamheten eller om någon blir sjuk. Om du eller en anställd blir sjuk finns det risk att intäkterna sjunker medan de fasta kostnaderna måste betalas ändå, såsom lön, sociala avgifter, hyror, telefon m.m. Med rätt personförsäkringar kan du känna dig trygg med att företaget får pengar för varje dag någon är sjukskriven och att ni får snabbare tillgång till vård innan det kan vara för sent.

Obligatoriska försäkringar för arbetsgivare

Företag som är bundna till kollektivavtal behöver teckna avtalsförsäkringar för de anställda. För företag utan kollektivavtal är det frivilligt att teckna försäkringar. Inom vissa branscher kan det däremot finnas vissa obligatoriska försäkringar, exempelvis inom vissa delar av byggbranschen. Läs mer om vilka försäkringar det gäller på verksamt.se.

Trygghet, välmående och långsiktighet i verksamheten

Att skydda sin personal och förebygga välmående är ett sätt att tänka långsiktigt med sin verksamhet. Arbetsmarknaden har förändrats de senaste åren och nu är det enkelt för medarbetare att byta jobb och ställa högre krav på arbetsgivarna. Det finns fler valmöjligheter och det är svårt för företag att behålla medarbetare om dem inte trivs och känner att de har en arbetsgivare som bryr sig om dem.