Sjukförsäkring för företag?

Många blandar ihop sjukförsäkring och sjukvårdsförsäkring. Här reder vi ut skillnaden. Läs mer eller fyll i några uppgifter för att få en offert på sjukvårdsförsäkring.

Använd rätt format för organisationsnummer
Jag har inget org.nummer

Vad är skillnaden mellan sjukförsäkring och sjukvårdsförsäkring?

Det är många som inte vet att detta egentligen är två helt olika försäkringar. Sjukförsäkringen innebär att man får ekonomisk ersättning när du blir sjuk. Försäkringen gäller dock endast för privatpersoner och därmed finns det ingen sjukförsäkring för företag. Däremot har vi en försäkring där företaget får ersättning för varje dag någon i personalen är sjukskriven. Läs mer om ersättning vid sjukrivning.

Sjukvårdsförsäkringen är däremot möjlig för ett företag att köpa. Den gör att du och din personal får vård snabbt om någon blir sjuk. Du slipper långa vårdköer och skulle du få en diagnos och behöver t.ex. operation, är du garanterad en operationstid inom 14 arbetsdagar. Detta är en försäkring som är en stor förmån för dig och din personal.

Vi reder ut skillnaden

Utan min personal fungerar inte verksamheten, så självklart vill jag att alla omfattas av en sjukvårdsförsäkring.

Anders Holmström 38 år, Egenföretagare

Finns sjukförsäkring för egenföretagare och företag med anställda?

Som företag har du endast möjlighet att köpa sjukvårdsförsäkring. Detta är en trygg förmån som håller dig och din personal friskare. Alla har då tillgång till privat vård som innebär kortare vårdköer samt specialistvård och rehablitering.

Ersättning vid sjukskrivning

Ett företag kan tyvärr inte teckna en sjukförsäkring då den endast gäller för privatpersoner. Däremot har vi en liknande försäkring som vi kallar för ersättning vid sjukskrivning. Med denna försäkring får företaget betalt för varje dag som en anställd är sjukskriven. Detta är för att ersätta kostnader och förlorad inkomst på grund av sjukskrivningen.

Pris på sjukvårdförsäkring

Guide: Vilka personförsäkringar behövs?

Svara på några enkla frågor om ditt företag och eventuell personal och få en rekommendation på endast 2 minuter.

Gå till guiden