Lätt lastbilsförsäkring

Rätt försäkring för din lastbil är en trygghet på vägen. Eftersom en lätt lastbil oftast inte har vagnskadegaranti rekommenderar vi att du väljer helförsäkring.

  • 5 % rabatt för medlemmar

Väljer du halv- eller helförsäkring för din lastbil, kan du köpa tilläggsförsäkringen BilXtra. Med BilXtra har du rätt till hyrbilsersättning i upp till 45 dagar, om din lastbil blir skadad. Dessutom slipper du betala självrisken om du behöver assistans på vägen eller krockar med ett djur.

Tilläggsförsäkring

Avställningsförsäkring

När du ställer av fordonet hos Transportstyrelsen kan du ha en avställningsförsäkring – garageförsäkring – under tiden den är avställd. Du behöver inte betala fordonsskatt under tiden som fordonet är avställt.

Avställningsförsäkringen gäller för stöld, brand, vagnskada och rättsskydd, så länge fordonet förvaras i Sverige. Har du halv- eller helförsäkring ändras din försäkring automatiskt till en avställningsförsäkring när du ställer av den hos Transportstyrelsen. När du sedan ställer på fordonet igen ändras din försäkring tillbaka till samma omfattning som tidigare.