Hemförsäkring student Unionen

 • Fast pris – 75 kronor per månad
 • Ersätter upp till 1,5 miljoner kronor
 • 200 kronor att handla för i If Säkerhetsbutik
Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.
Se försäkringens innehåll

Hemförsäkring – ett viktigt skydd både hemma och på resa

Oavsett om du bor i egen lägenhet, som inneboende eller i studentkorridor är en bra hemförsäkring är alltid en smart investering. Den skyddar inte bara dig och dina saker, du kan också få skydd och ersättning vid till exempel brand, inbrott, stulen cykel och id-stöld.

Hos oss får du dina saker skyddade till ett värde upp till 1,5 miljoner kronor. Du får även rättsskydd och ansvarsskydd hemma och på resa. Dessutom ingår en otursförsäkring, även kallad allrisk eller drulle, upp till 50 000 kronor. Och om din bostad blir obrukbar på grund av vatten- eller brandskada hjälper vi dig med ersättningsbostad. 

I tabellen nedan ser du hela försäkringens innehåll.

Glada ungdomar

Extra förmåner för Unionens medlemmar

När du studerar kan det vara svårt att klara av att betala stora, plötsliga utgifter. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Då är det bra att ha en hemförsäkring som gäller både hemma och på resan.​​​ 

Hos oss får du några extra förmåner:

 • Fast pris på 75 kronor i månaden.
 • Ersättning upp till 1,5 miljoner kronor
 • 200 kronor att handla för i Ifs Säkerhetsbutik.
75kronor per månad Ersätter upp till 1,5 miljoner kronor

Hemförsäkringens innehåll

Detta ingår Student­försäkring Student­försäkring
Ingår

Om du blir krävd på skadestånd för att ha skadat någon eller någons saker, utreder vi om du är skadeståndsskyldig och betalar ett eventuellt skadestånd upp till 5 miljoner kronor.

Du kan även få ersättning för advokat- och rättegångskostnader upp till 350 000 kronor om du hamnar i en tvist som kan gå till tingsrätt.

Grundförutsättningen för att rättskyddet ska gälla är att hemförsäkring ska ha funnits sammanhängande i minst två år om ett behov av försäkring har funnits.

Ingår

Ger ersättning för dina saker som skadas eller förloras vid inbrott eller skadegörelse i bostaden, vattenläckage, brand eller blixtnedslag.

 • Försäkringsbeloppet är 1 500 000 kronor om du inte valt något annat.
 • Högsta ersättningsbelopp för cykel är 35 000 kronor om cykeln inte är specialförsäkrad.
 • Kontanter ersätts med högst 4 000 kronor.
 • Försäkringen gäller även utanför bostaden, upp till 50 000 kronor.

Det finns begränsningar för stöldbegärlig egendom, se villkoret för mer information.

Ingår

Ersätter behandlingskostnader för kristerapi efter till exempel rån, överfall, brand eller inbrott. Maxbeloppet för behandling av legitimerad psykolog är 1 500 kronor per tillfälle i upp till 15 behandlingar per försäkrad person och skadetillfälle.

Ingår

Ersättning för nödvändiga och skäliga kostnader för till exempel läkarvård, medicin och resor om du råkar ut för ett olycksfall eller blir sjuk på resa. Försäkringen gäller också om du blir bestulen, utsatt för rån eller överfall eller krävd på skadestånd. 

Reseskyddet gäller för privat resa som är planerad att vara minst två övernattningar. Det gäller i 45 dagar för resor i hela världen. Ska du vara borta längre kan du förlänga reseskyddet upp till ett år. 

Ingår

Om du utsätts för rån, misshandel eller övergrepp kan du få ersättning med ett fast belopp. Beloppet varierar beroende på vilken typ av brott du utsatts för. 

Ingår

När du flyttar mellan två bostäder som båda är försäkrade hos oss kan du få ersättning om dina saker skadas eller stjäls under transporten. Detta gäller när du flyttar själv men inte om du anlitar flyttfirma. 

Flyttskyddet gäller för de händelser som ingår i försäkringens grundskydd men inte för sådant som kan ersättas av otursförsäkringen. 

Högsta ersättningsbelopp är 1,5 miljoner kronor (om du inte valt ett högre försäkringsbelopp). 

Ingår

Otur, kallas även allrisk eller drulle, gäller om dina saker skadas eller förloras på grund av en plötslig och oförutsedd yttre händelse. 

Högsta ersättningsbelopp är: 

 • Hemförsäkring Extra 50 000 kronor 
 • Stor Hemförsäkring 100 000 kronor. 
Ingår

Du kan få personlig rådgivning för att förebygga ID-stöld. Du får även hjälp att begränsa omfattningen vid en identitetsstöld och juridisk hjälp att avvisa felaktiga krav. 

Tilläggsförsäkringar

För dig som vill veta mer