Studentförsäkring Unionen

Hemförsäkring Extra för 75 kronor per månad

Läs om vår hantering av personuppgifter, automatisk behandling av köp och hur vi arbetar med uppringande kvalitetssamtal.
75 kr i månaden
 1. Unionen
 2. Försäkringar
 3. Studentförsäkring

När du är student kan det vara svårt att klara av att betala stora, plötsliga utgifter. Därför är viktigt att ha en bra hemförsäkring. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Vår studentförsäkring är en Hemförsäkring Extra, speciellt anpassad för dig som är studentmedlem i Unionen.
För 75 kronor per månad får du en hemförsäkring som gäller både hemma och på resan.​​​ Du kan få ersättning om dina saker stjäls i skolan, vid ett inbrott hemma eller förstörs i en brand. Otursförsäkring, även kallad allrisk eller drulle, ingår också. Viktigast av allt – du får ett personligt skydd som hjälper dig om du blir sjuk på resan, eller blir utsatt för ett överfall. ​

Behöver du hjälp eller har frågor om försäkringar får du gärna ringa oss på 0771–440 048.


 • Reseskydd 45 dagar

  Försäkringen innehåller reseskydd för resor i hela världen i 45 dagar.

 • Drulleförsäkring

  Tappa mobilen eller knäcka glasögonen. Du får hjälp när oturen är framme.

 • Hjälp vid id-stöld

  Du får hjälp med att begränsa skadorna vid en id-stöld.

Försäkringens innehåll Studentförsäkring
Ansvar och rättsskydd

Om du blir krävd på skadestånd för att ha skadat någon eller någons saker, utreder vi om du är skadeståndsskyldig och betalar ett eventuellt skadestånd upp till 5 miljoner kronor.

Du kan även få ersättning för advokat- och rättegångskostnader upp till 300 000 kronor om du hamnar i en tvist som kan gå till tingsrätt.

Grundförutsättningen för att rättskyddet ska gälla är att hemförsäkring ska ha funnits sammanhängande i minst två år om ett behov av försäkring har funnits.

Dina saker

Ger ersättning för dina saker som skadas eller förloras vid inbrott eller skadegörelse i bostaden, vattenläckage, brand eller blixtnedslag.

 • Försäkringsbeloppet är 1 500 000 kr om du inte valt något annat.
 • Högsta ersättningsbelopp för cykel är 35 000 kr om cykeln inte är specialförsäkrad.
 • Kontanter ersätts med högst 4 000 kr.
 • Försäkringen gäller även utanför bostaden, upp till 50 000 kr.

Det finns begränsningar för stöldbegärlig egendom, se villkoret för mer information.

Krishantering

Ersätter behandlingskostnader för kristerapi efter till exempel rån, överfall, brand eller inbrott. Maxbeloppet för behandling av legitimerad psykolog är 1 500 kr per tillfälle i upp till 15 behandlingar per försäkrad person och skadetillfälle.

Reseskydd

​Reseskyddet gäller för privat resa som är planerad att vara mer än två dygn. Försäkringen gäller vid sjukdom, olycksfall eller om du blir bestulen. Ansvars-, överfalls- och rättsskydd gäller även under resan. Försäkringen gäller i hela världen i 45 dagar, men kan förlängas om du ska vara borta längre.

Överfallsskydd

Du får ersättning om du utsätts för rån, misshandel eller övergrepp på din person genom uppsåtligt våld eller hot om våld.

När du flyttar

När du flyttar mellan två bostäder får du ersättning med upp till hela försäkringsbeloppet om dina saker skadas eller stjäls under transporten. Detta gäller när du flyttar själv med hjälp av vänner och släktingar, inte om du anlitar en flyttfirma.

Flyttskyddet gäller för de händelser som ingår i försäkringens grundskydd och inte för sådant som kan ersättas av otursförsäkringen. Om du inte har Stor Hemförsäkring eller Hemförsäkring Extra är högsta ersättningsbeloppet 30 000 kr.

Otur (allrisk)

Otursförsäkringen, även kallad allriskförsäkring, gäller för dina personliga saker som skadas eller förloras på grund av en plötslig och oförutsedd yttre händelse. Högsta ersättningsbeloppet är 50 000 kr om du har Hemförsäkring Extra, 80 000 kr om du har Stor Hemförsäkring.

Id-stöld

Försäkringen gäller för rådgivning för att förebygga id-stöld, assistans att begränsa skadans omfattning vid id-stöld och för kostnader för juridisk hjälp.Ger dig som bostadsrättsinnehavare ett skydd vid skador på lägenheten vid t.ex. brand- eller vattenskada. I regel betalas den typen av skador av bostadsrättsföreningens fastighetsförsäkring, men föreningen kan kräva dig på ersättning. Bostadsrättstillägget ersätter då det du enligt lag och bostadsrättsföreningens stadgar är skyldig att betala.

Om du har Stor Hem blir åldersavdraget på den skadade byggnadsdelen max 15 000 kr.

Vi rekommenderar att du tar reda på vad som gäller i din bostadsrättsförening för att veta om du behöver tillägget eller inte. 

Gäller vid stöld trots att du hyrt ut bostaden. Högsta ersättningsbelopp är 100 000 kr. Självrisken är 1 500 kr. Om bostaden blir obrukbar efter en skada, ex. vattenskada, kan du få ersättning för hyresförlusten. 

Ring oss om du vill lägga till uthyrningsförsäkring. 

Special – en allriskförsäkring för ett specifikt föremål, som är extra värdefullt. De kan vara ett smycke, en tavla eller en cykel.

Cykel ingår i hemförsäkringen upp till 35 000 kronor – inklusive alla tillbehör. Är cykeln värd mer än så behöver du en specialförsäkring för cykeln.

Om det specialförsäkrade föremålet skadas vid en plötslig och oförutsedd yttre händelse gäller försäkringen upp till det beloppet som du har försäkrat det för.

Du kan försäkra en motor-, segel eller roddbåt vars skrov är högst 6 meter långt och 2 meter brett och tillverkat av plast, aluminium eller gummiväv. Segelytan får vara högst 10 m² och motorstyrka högst 15 hk. Högsta ersättningsbelopp är 25 000 kr.​

EXTRA FÖR DIG SOM STUDENTMEDLEM I UNIONEN

 • Fast pris på 75 kronor i månaden.
 • Du får 100 kronor extra avsatt till ett självriskkonto varje år du är skadefri.

Skadeanmälan

Här kan du anmäla din skada dygnet runt,  snabbt och enkelt. Vi kontaktar dig senast kommande vardag.

Anmäl skada

 1. Unionen
 2. Försäkringar
 3. Studentförsäkring