Frågor och svar om

hälsodeklarationen

Här får du svar på de vanligaste frågorna om den hälsodeklaration som behöver fyllas i när du köper livförsäkring, sjukkapital och sjukförsäkring.

Vem ska fylla i hälsodeklarationen?

Den som ska omfattas av försäkringen ska fylla i hälsodeklarationen. Det betyder att du som är medförsäkrad ska fylla i din egen hälsodeklaration. Du behöver inte kontakta eller besöka läkare.

Jag kan inte svara på frågorna. Vad gör jag?

Ring oss på 0770-82 00 01 om du har frågor. Är du osäker på om du haft några av de symtom som vi efterfrågar kan du fråga din husläkare eller vårdcentral för säkerhets skull.

Varför är det viktigt att svara sanningsenligt?

För att du ska få rätt försäkring till rätt pris. Felaktiga uppgifter kan få till följd att försäkringen inte gäller. Om vi undrar över något så kontaktar vi dig. Efter det gör vi en bedömning och meddelar dig.

Gör vissa sjukdomar att jag inte får köpa försäkringen?

Förmodligen inte, men vi gör en individuell bedömning för varje hälsodeklaration som kommer in. För att vi ska kunna ge dig rätt försäkringsskydd är det viktigt att du ger oss så mycket information som möjligt. Ring oss gärna om du har några funderingar.

Vad händer om jag har haft en sjukdom?

Många sjukdomar påverkar inte försäkringen. I andra fall handlar det oftast om att säkerställa att du får rätt typ av försäkringsskydd.

Kommer If att kontakta läkare som har behandlat mig?

Vi kommer bara att kontakta läkare om det är någonting vi undrar över. Innan vi gör det måste du ha lämnat ditt samtycke. Det ger oss möjlighet att hämta in uppgifter som vi behöver för att kunna ge dig ett så bra försäkringsskydd som möjligt.

När ska jag göra en hälsodeklaration?

När du har beställt en livförsäkring, sjukkapital eller sjukförsäkring behöver du svara på några frågor om din hälsa, göra en hälsodeklaration, för att försäkringen eller ändringen ska börja gälla. Frågorna i hälsodeklarationen ställer vi för att kunna ge dig rätt försäkringsskydd för ditt behov.

Klicka på länken och ladda ner Ansökan och hälsodeklaration. Skicka ansökan till:

If Skadeförsäkring
P10
106 80 Stockholm

Försäkringarna börjar gälla tidigaste dagen efter den dag du ansökte om dem, under förutsättning att vi kan bevilja försäkring. Du får besked direkt efter inskickad hälsodeklaration.

Kundservice

Vi svarar gärna på frågor om försäkringar och de förmåner du får som medlem i Officersförbundet.

Välj hur du vill kontakta oss
Man med mobil

Överblick på Mina sidor

På Mina sidor får du snabbt en överblick och kan enkelt hålla koll på dina försäkringar.

Logga in

Dina medlemsförmåner

Som medlem får du rabatt och extra bra villkor på fler försäkringar hos oss, t.ex. hem- och bilförsäkring. 

Läs om dina förmåner