Hundförsäkring

Hundförsäkringen är en trygghet för dig som har hund, oavsett om du har den som sällskap, brukshund eller för uppfödning.


Både din hund och plånbok behöver en försäkring som ersätter kostnader för veterinärvård om hunden blir sjuk eller skadad. Vi har tre alternativ av hundförsäkring - Hundförsäkring, Stor Hundförsäkring och Stor+ Hundförsäkring. Alla ger ersättning för kostnader vid veterinärvård och du kan välja att ha livförsäkring för hunden. 
Passa på att försäkra valpen direkt när du hämtat den. Du får 20 % rabatt på första årets pris om du försäkrar din valp innan den fyller ett år.

Jämför innehållet Stor+ Hund Stor Hund Hund
Veterinärvård

Försäkringen gäller hela hundens liv och ersätter veterinärvårdskostnader om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall och skadar sig.

Upp till 90 000 kr Upp till 60 000 kr Upp till 30 000 kr
Livförsäkring

Livförsäkring går att välja till alla våra hundförsäkringar. Du kan också välja att inte ha någon livförsäkring alls för din hund.

Livförsäkringen betalas ut om hunden dör eller måste avlivas på grund av olycksfall eller sjukdom. Den gäller också om hunden stjäls eller kommer bort. Försäkringsbeloppet sänks med 20 % varje år från sju års ålder och upphör helt vid 10 års ålder.

Livförsäkringen gäller utan självrisk.

Valfri Valfri Valfri
Dolda fel

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader för dolda och medfödda fel. Om du har valt livförsäkring gäller försäkringen även om hunden måste avlivas på grund av ett dolt fel.

Om hunden försäkras hos oss efter 120 dagars ålder gäller försäkringen för dolda fel efter 12 månader.

checkmark checkmark checkmark
Videosamtal med veterinär

Vi bjuder på tre videosamtal per år hos den digitala veterinären FirstVet. Mellan 1 juni och 31 augusti har du dock obegränsat antal gratisbesök hos FirstVet.

Läs mer om FirstVet

checkmark checkmark checkmark
Magnetkameraundersökning

Ersättning för undersökning  och behandling med CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI), scintigrafi och elektrodiagnostik.

Högsta ersättning är:
- 10 000 kr i Hundförsäkring
- 15 000 kr i Stor Hundförsäkring och Stor+ Hundförsäkring.

checkmark checkmark checkmark
Kejsarsnitt

Vi ersätter kostnaden för förlossning med kejsarsnitt.

- Hundförsäkring gäller för ett kejsarsnitt
- Stor Hundförsäkring och Stor+ Hundförsäkring gäller för två kejsarsnitt.

För bostonterrier, chihuahua, fransk och engelsk bulldog och blandras där någon av dessa raser ingår ersätts kejsarsnitt endast om tiken har fött en eller flera kullar tidigare och samtliga kullar fötts genom normalförlossning.

Vid andra kejsarsnittet gäller dubbel fast självrisk, se fullständiga villkor för hundförsäkring.

checkmark checkmark checkmark
Kostnader för avlivning

Kostnader för avlivning och omhändertagande av djurkroppen.

Högsta ersättning är: 
- 2 000 kr i Hundförsäkring
- 3 000 kr i Stor Hundförsäkring och Stor+ Hundförsäkring.

checkmark checkmark checkmark
Medicin


Du får hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner med upp till 6 000 kr per år. 

checkmark checkmark
Rehabilitering

Om hunden råkar ut för en akut skada ersätter vi kostnader för rehabilitering som den behandlande veterinären ordinerar.

Högsta ersättning är 6 000 kr per år.

checkmark checkmark
Resor

Ersättning med 3 000 kr per år för veterinärens resor eller dina egna resor till specialistveterinär om du fått en remiss. 

checkmark checkmark

tilläggsförsäkring

3 besök hos FirstVet ingår

I hundförsäkringen ingår tre besök hos FirstVet per år, för att underlätta livet som hundägare. Läs mer om FirstVet på if.se

VETERINÄRVÅRD OLYCKSFALL

Om du bara vill ha en olycksfallsförsäkring för din hund finns försäkringen Veterinärvård Olycksfall. Den gäller för kostnader vid behandling hos veterinär på grund av ett olycksfall, med upp till 30 000 kronor. Har du Veterinärvård Olycksfall görs ingen nedtrappning av ersättningsbeloppet efter sju års ålder. Ring oss på 0770-117 177 om du vill köpa Veterinärvård Olycksfall.

Personliga djurombud

Vill du ha en personlig kontakt med någon som är lika intresserad av djur som du? Då kan du kontakta någon av våra ombud och få råd och hjälp. De är kunniga, har ett stort djurintresse och svarar på dina frågor på dagar, kvällar och helger.

Du som är uppfödare får hjälp med djurförsäkringen så att du kan känna dig trygg med att du är rätt försäkrad i alla lägen.

Till sida på if.se som visar kontaktuppgifter till våra ombud​

  • Villkoren

    Här hittar du detaljerad information om vad försäkringen gäller för och hur skador ersätts.

    Villkor och förköpsinformation
  • Skadeanmälan

    Har något blivit stulet eller skadat? Anmäl här, vi kontaktar dig senast nästkommande vardag.

    Anmäl skada