Villkor och förköpsinformation

I villkoret kan du i detalj läsa om vad försäkring gäller för. Det är viktigt att du läser villkoret och försäkringsbrevet tillsammans, då ser du vad som gäller just för din försäkring. Skador regleras alltid enligt aktuellt villkor.

Försäkringsnyheter

I Försäkringsnyheter samlar vi de senaste nyheterna om din försäkring och de villkorsförändringar som skett sedan din förra förfallodag.

​På ditt försäkringsbrev står det vilka försäkringsnyheter du omfattas av, det beror på när du har årsförnyelse.

Försäkringsnyheter januari 2023 (PDF)

Försäkringsvillkor

I villkoret kan du läsa hur försäkring gäller. På ditt försäkringsbrev ser du när du har förfallodag sedan väljer du det försäkringsvillkor som gäller för dig och din bil. Skador regleras alltid enligt det villkor som gäller för avtalsperioden då skadan inträffade. 

Vilket villkor är aktuellt för dig?

Har du köpt en försäkring som börjar gälla 1 mars 2023 eller om din försäkring har förnyats efter 18 januari 2023 eller därefter gäller nedanstående villkor:

Villkor mars 2023 (PDF)

Om du är osäker på vilka villkor som gäller för din avtalsperiod kan du enkelt logga in på Mina sidor där visas bara de försäkringsnyheter och villkor som gäller för dig.

Tidigare villkor

Villkor december 2020 (PDF)

Förköpsinformation

Förköpsinformation (PDF)
Europeisk förköpsinformation (PDF)
Pre-purchase information (PDF)

Förköpsinformationen är en sammanfattning av vad försäkringen omfattar, och innehåller även viktiga begränsningar. Du har rätt att få denna information innan du köper en försäkring och det är viktigt att du läser den tillsammans med offerten eller sammanställningen i webbshopen för att få en tydlig bild av försäkringens omfattning. Läs igenom och spara förköpsinformationen. 

Distans- och hemförsäljningslagen

När du köper bilförsäkring på distans har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Om du ångrar dig inom 14 dagar kontaktar du oss. Har du redan betalat din bilförsäkring får du tillbaka det belopp som gäller för den period bilen inte ska vara försäkrad hos oss. Har du inte har betalat får du en faktura som gäller för den period försäkringen har gällt hos oss.

Här kan du läsa lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (PDF)

Följande bilmärken går inte att försäkra i If Rulla Vidare-försäkring

Aston-Martin, Bentley, Bugatti, Buick, Ferrari, Fisker, Koenigsegg, Lada, Lamborghini, Lincoln, Lotus, Maserati, Maybach, McLaren, Mercedes Benz SLR (McLaren), Morgan, Oldsmobile, Pagani Zonda, Rolls Royce.

Försäkringen gäller inte heller för taxi, budbil, hyrbil eller övrig yrkestrafik.

För övriga bilar med värde över 1,5 miljoner kr samt för BMW X5, X6 och Range Rover yngre än 3 år gäller speciella regler. Kontakta If Rulla-vidare Försäkring på 08-541 702 51 för mer information.