Därför väljer du If Rulla Vidare

Vi är glada och stolta över att många av våra kunder är nöjda med den hjälp de får när något hänt. Förutom bra skadehantering vill vi ge dig förmåner som gör din vardag enklare och säkrare.

Dina förmåner

Maskinskadeförsäkring som gäller längre

Maskinskadeförsäkring ingår tills fordonet är 10 år eller har gått 15 000 mil. En försäkring som räcker länge och som gäller för bland annat motorhaveri, elfel eller en styrväxel som plötsligt slutar fungera.

3 000 kr lägre självrisk

Ett värde med mersmak – du får 3 000 kronor lägre självrisk om du råkar ut för en skada som ersätts av bilens vagnskadegaranti.

Trygg reparation med kvalitet

Vi reparerar alltid med originaldelar hos en auktoriserad verkstad. Det håller uppe bilens andrahandsvärde.  

Snabb och smidig skade­hantering

Skulle något hända kan du anmäla skadan dygnet runt till oss här på webben – utan papper och krångel. Oavsett vad som har hänt kontaktar du alltid oss. 

Nyvärde – bil yngre än ett år

Om din personbil totalskadas när den är yngre än ett år och inte gått mer än 2 000 mil då får du en ny bil av samma modell. Ersättningen är begränsad till senast kända pris på likvärdig ny bil som den totalskadade. Förändringar av bilmodell och/eller utrustningsnivå som höjt priset ersätts inte. 

Mervärde – bil äldre än ett år

Om din personbil totalskadas när den är äldre än ett år och yngre än tre år, räknat från första registreringsdag, eller har gått mer än 2 000 mil får du, utöver bilens marknadsvärde, ersättning med 20 % över detta värde. Mervärde är begränsat till max 200 000 kr.

Nyvärde och Mervärde gäller inte för privatleasade bilar, transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.

Generös ersättning för fabriks­monterad utrustning

Du får ersättning utan maxgräns vid stöld av däck, fälgar, GPS, stereo och annan fabriksmonterad utrustning. Det enda avdrag som görs är åldersavdrag och självrisk. Hur stort åldersavdraget blir beror på hur gammal utrustningen är vid skadetillfället.

Förmånligt att samla dina försäkringar hos If

Du får upp till 15% rabatt på Ifs försäkringar.