Om ditt barn skadat tänderna

När ditt barn skadat tänderna

Ett vanligt olycksfall bland barn är att de ramlar och skadar sina tänder. Det kan se dramatiskt och otäckt ut, men det går oftast bra. Besök din tandläkare även om det verkar vara lindriga skador mot munnen för att få det undersökt. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​Vår erfarenhet är att skadorna i de flesta fall läker bra och att barnet inte får några problem senare i livet. Det är ändå viktigt att du som har barnförsäkring hos oss anmäler händelsen med engång. Tandvård för barn är gratis tills de fyller 20 år, efter det kan försäkringen behövas. Barnförsäkringen gäller till och med barnets 25-årsdag.

Försäkring genom skola och förskola

De flesta kommuner, skolor och förskolor har olycksfallsförsäkring som gäller om barnen skadas under skoltid. I en del kommuner gäller olycksfallsförsäkringen även under fritiden. Anmäl olycksfallet till skolans försäkringsbolag och till oss.

Ansvarsförbindelse om att vi ersätter skadorna

Anmäl händelsen redan nu så får du ett skriftligt löfte om att vi ersätter tandvårdskostnaderna för skador från olycksfallet om det blir aktuellt efter barnets 20-årsdag.​ Du anmäler snabbt och enkelt genom att fylla i formuläret nedan.

Anmäl tandskada

?
  
?


Kontaktuppgifter
* Obligatoriskt fält