Kom ihåg att

Släcka ljusen

Sisten ut ur rummet blåser ut ljusen

Det är en bra regel att ha hemma, för att minska risken för brand. Att ha kunskap om vilka brandrisker som finns i hemmet gör att du dels vet vilket brandsskydd du behöver och dels hur du bäst agerar om det börjar brinna. ​​​

Visste du atT ...

andra advent är årets brandfarligaste dag?

Under den mörkaste årstiden älskar vi att tända levande ljus, adventsljusstakar och ljusslingor. Det är mysigt, varmt och ombonat. Tyvärr händer det att någon glömmer bort att släcka ljusen. December är en mysig månad, men också den period på året då det inträffar flest bränder. Den 2:a advent är årets brandfarligaste dag. Det vill vi ändra på. För att vi bryr oss om dig.

Så minskar du risken för brand hemma

Det finns några saker som är extra viktiga att tänka på för att minska risken för brand hemma, så här i väntans tider. Här får du några brandsäkra tips.

  • Ställ inte levande ljus nära gardiner eller direkt på till exempel tv:n och använd alltid ljusstakar av keramik, glas eller metall – inte av trä.
  • Tänk på att inte placera värmeljus tätt tillsammans på en bricka eller ett fat. De kan tillsammans nå sådan temperatur att det slår upp en stor låga.
  • Kontrollera att lamporna i elljusstakar och ljusslingor fungerar och har rätt watt-tal.
  • Testa alla brandvarnare och byt batterier eller byt ut dem om de inte fungerar.
  • Till sist – inför regeln "sisten ut ur rummet blåser ut ljusen" hemma hos dig.

Bra brandskydd för hemmet​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Is Required

Sales Crosslink Overview

Is Required

Öka din kunskap om brandrisker och brandskydd