Från krock till reparerad bil

I oktober 2010 blev Marcelle Thoursie påkörd med sin Volkswagen Passat i Vasastan i Stockholm. Helt plötsligt dök en annan bil upp från vänster i en korsning och drämde rätt in sidan. Som tur var så kom ingen till skada.

- Det är inte första gången vi råkat ut för en skada med bilen, så jag visste att jag skulle ringa If direkt. De anvisade mig till två verkstäder, och jag valde den på Kungsholmen eftersom den låg närmast. Allt var proffsigt från första stund. Jag behövde inte fylla i några papper utan när jag kom till verkstaden fanns alla uppgifter i datorn, säger Marcelle.

Marcelle har även tilläggsförsäkringen BilXtra, vilket ger bl.a. rätt till en hyrbil om bilen skadas. Eftersom Marcelle och hennes man använder bilen dagligen var det nödvändigt att snabbt få fram en hyrbil.

- If samarbetar med Hertz så jag valde den närmaste Hertzbutiken och även där fanns alla uppgifter på datorn, så det var bara att plocka ut en bil. Tyvärr råkade jag bli påkörd från vänster igen – denna gång i en rondell – där jag blev utprejad av en stor lastbil. Med ett barnbarn i baksätet hade det kunnat gå illa, men som tur var körde lastbilen in i andra sidan med en skrapad bakdörr som följd, säger Marcelle.

Allt detta hände inom loppet av två veckor, och trots oturen att råka ut för två krockar är hon nöjd med den smidiga hanteringen.

- Ett samtal räckte för att hantera mina skador. Jag har inte behövt fylla i ett enda papper, utan If tog hand om hela ärendet från start till mål. Skadan på hyrbilen var lika enkel – det var bara att lämna in hyrbilen till Hertz, säger Marcelle.

Marcelle och hennes man har inte bara bilförsäkringen hos If utan de har även försäkrat sig själva (olycksfall), bostadsrätten, fritidshuset och sina två hundar hos If – något som ger dem full If Plus-rabatt på 20 procent.

- För oss känns det tryggt att ha alla försäkringar samlade hos If. Nu har de bevisat ytterligare en gång att de hjälper mig från början till slut vid en skada, avslutar Marcelle.