Frågor och svar

Här har vi svarat på de vanligaste frågorna om vårt förmånsprogram, If Plus och Självriskkontot och hoppas att du hittar svar på det du funderar på.

Hittar du inte svaret här, är du alltid välkommen att kontakta oss. ​​​​​​​​​​​

Ifs förmånsprogram

Gäller rabatten på Unionen Studentförsäkring resp. Sveriges Ingenjörer Studenthem?

​ ​​

​ Nej, eftersom du redan har ett bra fast erbjudande får du ingen ytterligare rabatt på de försäkringarna. ​

Rabatten på min försäkring har ökat men priset är högre.

​ ​​

Sedan din förra förnyelse har vi förändrat vårt förmånsprogram och gjort ändringar i vår prissättning. För vissa kunder kan det innebära ett högre pris trots en ökad rabatt.

Får jag som har villaförsäkring hos er förmånsrabatt?

 
​​​​

​Ja, det får du. En försäkring för enbart villa – villabyggnad – ingår i vårt förmånsprogram och ger rabatt på samma sätt som en hemförsäkring.

Varför ger inte alla försäkringar rabatt som tidigare, t.ex. djurförsäkring?

 ​

I vårt förmånsprogram har vi valt att hem- och bilförsäkring ska vara grunden för vilken rabatt du får, och de försäkringar som påverkar rabattens storlek även på övriga försäkringar.

Exempel: Har du hem- eller bilförsäkring hos oss får du 10 % rabatt på i stort sett alla dina försäkringar, även djurförsäkring. Har du både hem- och bilförsäkring hos oss får du 15 % på i stort sett alla dina försäkringar.

Har endast personförsäkringar. Varför får jag inte rabatt som tidigare?

​ ​​

​I vårt förmånsprogram har vi valt att hem- och bilförsäkring ska vara grunden för vilken rabatt du får, och de försäkringar som påverkar rabattens storlek även på övriga försäkringar. Om du har hem- eller bilförsäkring hos oss får du 10 % rabatt på i stort sett alla dina försäkringar, även personförsäkring. Har du både hem- och bilförsäkring hos oss får du 15 % på i stort sett alla dina försäkringar.

Gruppförsäkring som betalas av arbetsgivare/förbund/förening. Ingår den i Ifs förmånsprogram?

​  ​​

​Nej, endast försäkringar som du som privatperson betalar själv och direkt till If Skadeförsäkring ingår i förmånsprogrammet.

Självriskkontot

Bilmärkesförsäkring

Betalning

Årlig försäkringsgenomgång