Härliga och säkra barnrum

Att inreda ett barnrum
Har du varit med om att barnen inte vill leka i sitt rum? Du ändrar och fixar, men det blir inte riktigt bra. Du är inte ensam! Vi pratade med Pär, inredningsintresserad snickare, om barnrumsinredning. Läs intervjun och låt dig inspireras av honom.
Per Ottosson

Pär, vem är du?

Jag heter Pär Ottosson, är 32 år gammal och bor med min fina lilla familj i Malmö. Familjen består av min sambo Lovisa 33, Ebbe 4 och Iris 2.

Jag jobbar som snickare om dagarna och ni hittar mig på min blogg, Pappa Pastell. blogg.loppi.se/pappapastell och på Instagram @pearottosson.

Hur startade ditt inredningsintresse?

Jag har alltid varit intresserad av inredning och framförallt färg. När jag träffade Lovisa så blev intresset större, hon inspirerade mig väldigt mycket. När vi senare fick barn blev lite lättare att inreda med färg och nu kan jag inte sluta.

Var hittar du inspiration till dina fantastiskt barnrum?

inreda barnrummetInspirationen kommer från allt möjligt. Tidningar, instagram och bloggar. Men framförallt så pratar vi galet mycket om förändringar hemma och då tittar man alltid lite mer på vad som skulle funka och inte funka.

Så inspirationen kommer nog mest från att man lever i ständig förändring.

Hur tänker du för att främja dina barns kreativitet?

Eftersom jag har små barn så är lekytan viktig. Att det finns plats att leka, pyssla och göra det man vill på. Sen är ju färgerna såklart viktiga. Ta i kulörer som är glada och som känns inspirerande. Det blir man själv och barnen glad av.

Tänker du någonting på säkerheten när du inreder barnens rum?

Anpassade barnmöblerJa, absolut. Det första vi köpte till barnens rum var proppar till eluttagen, så att de inte får stötar. Och jag nojjar alltid när det gäller höjder. Att barnen ska ramla ner från stolar, bord och andra möbler. Vi har alla leksaker på en höjd som barnen klarar av, för att de inte ska behöva klättra för att nå dem. En annan sak vi gjorde var att vi la en kuddkanelbulle utanför Iris koja bara för att jag trodde att det var för högt. Det var typ 30 cm.

Har du några tips till dem som vill inreda barnrum?​

Jag tycker man ska våga vara lite barnslig när man gör barnens rum och så ska man ha färg. Utgå ifrån en färgskala och var inte rädd för att go bananas. Textiler och kuddar är lätta att jobba med plus att dom är mjuka att landa på om man trillar.​