Märk-DNA - smart stöldskyddsmärkning

Smart DNA

​MärkDNA, även kallad SmartDNA, är en osynlig märkmetod som dels avskräcker från inbrott och dels ökar möjligheten att du får tillbaka dina saker om de stjäls.

Den bästa skadan är den som aldrig inträffat. Därför arbetar vi ständigt med att öka tryggheten i samhället på olika sätt. Efter att under ett par års tid ha arbetat med att introducera märkDNA till privatpersoner märker polisen en tydlig minskning av inbrott när bostaden är märkt med DNA.

Så här fungerar märkDNA – SmartDNA

SmartDNA® är en unik, osynlig och spårbar vätska som fungerar både i avskräckande syfte och när inbrottet är ett faktum. Du penslar vätskan på dina saker. Vätskan innehåller ett unikt DNA som knyts till dina värdesaker och om de stjäls kan de spåras tillbaka till dig. Det gör det möjligt för polis och åklagare att binda och fälla brottslingar för ett inbrott.

Du penslar en liten dutt av den osynliga vätskan på dina stöldbegärliga saker och andra saker som är värdefulla för dig. Vätskan fungerar på vilket material som helst som till exempel smycken, klockor, konst, antikviteter, datorer, kameror, maskiner och metaller. Vätskan är osynlig och påverkar inte materialet på de saker du märker upp.

Det finns i dagsläget tre produkter som Polisen arbetar med: SmartDNA, Smartwater och SelectaDNA. Vi har ett samarbete med SafeSolution som står bakom SmartDNA och du kan köpa deras produkt i vår säkerhetsbutik. En flaska räcker till ungefär 400 märkningar så du kan även märka din bil, båt, cykel, moped och andra saker utanför hemmet.

Läs mer om SmartDNA och SafeSolution AB

Här kan du köpa SmartDNA
Märk DNA Företagspaket SmartDNA

I vår Säkerhetsbutik kan du köpa SmartDNA®, kvalitetssäkrat och godkänt av Polisen och SKL.

I priset för hempaketet ingår bl.a. en flaska märkDNA, som räcker till ca. 400 märkpunkter, dekaler, skyltar samt databasregistrering och laboratoriekostnader.

​KöpSmartDNA i Säkerhetsbutiken