Hemförsäkring

Alltid 14 dagars ångerrätt!


Hemförsäkring

Alltid 14 dagars ångerrätt!
  1. Boendeförsäkring
  2. Hem

Det spelar ingen roll om du har många saker, dyra saker eller om du har det mer sparsmakat. Du behöver en hemförsäkring.

Med en hemförsäkring kan du få ersättning om dina saker stjäls vid inbrott eller förstörs i en brand. Om din bostad blir obrukbar på grund av vatten- eller brandskada hjälper vi dig med ersättningsbostad. Det ingår också ett personligt skydd som hjälper dig om du blir sjuk på resan, hamnar i rättstvist, krävd på skadestånd eller utsatt för rån eller överfall. Dessutom gäller hemförsäkringen för stöld i bostaden även om du lånat ut dina hemnycklar till exempelvis hemtjänsten eller hantverkare.


Jämför innehållet Hem Extra Hem
Ansvars- och rättsskydd 1
​Egendom i bostaden 1
Egendom utanför bostaden 1
Krishantering 1
Reseskydd 45 dagar 1
Överfallsskydd 1
Flyttförsäkring 1
Id-stöld 1
Otur (allrisk) 1
Ett års garanti 0
Hemelektronik ersätts med ny 0
Utökat reseskydd 0
Underförsäkringsgaranti 0

Extra för dig som medlem i SPF Seniorerna

För dig som medlem i SPF Seniorerna så gäller försäkringen för stöld i bostaden även om du lånat ut nycklar till hemtjänst eller hantverkare.Tilläggsförsäkringar

​Bostadsrättsförsäkring

Du som äger en bostadsrätt behöver en hemförsäkring med tillägget Bostadsrätt för bästa försäkringsskydd. Försäkringen gäller då för skada på fast egendom som du enligt lag eller föreningens stadgar är underhållsskyldig för, om skadan inte betalas av föreningens fastighetsförsäkring.

Vi rekommenderar dig som äger en bostadsrätt att välja detta tillägg.

Specialförsäkring

Är en allriskförsäkring för ett specifikt föremål, som är extra värdefullt. De kan vara ett smycke, en tavla eller en cykel. Cykel ingår i hemförsäkringen upp till 15 000 kronor – inklusive alla tillbehör. Är cykeln värd mer än så behöver du en Specialförsäkring för cykeln.

Om det specialförsäkrade föremålet skadas vid en plötslig och oförutsedd yttre händelse gäller försäkringen upp till det beloppet som du har försäkrat det för. Kontakta oss​ för att köpa en Specialförsäkring.

​Småbåt

Du kan en motor-, segel eller roddbåt vars skrov är högst sex meter långt och två meter brett och tillverkat av plast, aluminium eller gummiväv. Segelytan får vara högst 10 m² och motorstyrka högst 15 hk. Utrustning som normal behövs på båten ingår. Täckningsmaterial, stöttningsmaterial och pallningsmaterial ingår till ett värde av 4 000 kronor.

Villkor och förköpsinformation

  1. Boendeförsäkring
  2. Hem