Nyhetsartikel, 19 oktober 2015

Slowdown – GPS-app med barnröst för lägre hastighet

If har utvecklat en GPS-app där den vanliga GPS-rösten byts ut mot en barnröst när du kör i områden där det ofta är barn. Tanken är att få fler att sakta ner genom en påminnelse i stunden från dem vi bryr oss allra mest om. Slowdown GPS
​Det är lätt att öka farten när man har lite bråttom och lika mänskligt är det att missa hastighetsgränser. Det vet vi på If. Men vi vet också hur utsatta barn är i trafiken och därför vill vi göra något för att få fler att sänka farten, oavsett om man kör privat eller i jobbet.

För att hjälpa dig som bilförare har vi skapat en navigationsapp som vi kallar Slow Down. Den guidar dig från start till mål och har dessutom en mycket unik funktion. När du kör in i ett område där det troligtvis finns barn ändras navigationsrösten till en barnröst, för att du som förare ska påminnas om att hålla hastigheten.

Slow Down hjälper dig tänka på barnen när du sitter bakom ratten, eftersom barnen inte alltid tänker på dig. Så ladda ner och sakta ner – och uppmana gärna vänner och kollegor att använda appen.

Läs mer och ladda ner appen