Nyhetsartikel, 23 februari 2016

If-dagen tog sikte mot framtiden

Framtiden var temat på If-dagen 2016, som är den nionde i ordningen. Som vanligt var det fullsatt och nyfikenheten var stor.

​Huvudtalare var trendspanaren Stefan Hyttfors och psykologen och Radiospanaren Per Naroskin, som är två av Sveriges mest uppskattade föreläsar​e inom framtid, förändringar och omvärldsbevakning. Stefan Hyttfors fångade intresset direkt genom att undra "WTF?" (Whats The Future).

Stefan HyttforsStefan Hyttfors, trendspanare.

På agendan stod också paneldiskussioner om autonoma fordon, cyber och säkerhet och Life Science, med bland andra Anders Eugensson, Volvo Cars, Åke Holmgren, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, Anna Sandström, Science Relations Director, AstraZeneca. Moderator var Ifs Mats Nordenskjöld, Head of Public Affairs.

PaneldiskussionerPaneldiskussioner.

Förra årets succé Marknadsplatsen var tillbaka. På mässplatsen visade If Care, If Express, Freedom of Services, Risk Management, International Services, Transport, Motor och Cyber/Databrottsförsäkring upp sig och sina produkter.

– Vi slog återigen rekord, i år var intresset så stort att många stod på kö för att få vara med. Verkligen jätteroligt, säger Håkan Holmström, Sverigechef för If Mäklarmarknad Företag.

BesöksrekordBesöksrekord på If-dagen.

Vad är det som lockar m​ed If-dagen?

Krister PalinKrister Palin, 52, Head of Operational Excellence,
Aon Risk Solutions:
– Det är andra gången jag är här. Syftet är att träffa kollegor och Ifs personal och att lära känna If som bolag bättre. Man får också en total översyn över det ämne som är temat.

Jonas IngemarssonJonas Ingemarsson, 33, försäkringsrådgivare, Säkra:
– Jag har precis börjat på mitt jobb så det här är ett bra sätt att få lite inblick i branschen, mingla och knyta trådar inför framtida samarbeten.


Stina BellanderStina Bellander, 25, försäkringsmäklare, Pensum:
–Det är andra gången jag är här. If-dagen är trevlig, man får ny information om ett aktuellt tema, och träffar nya kontakter. Den är ett bra forum.


Yvonne PramertYvonne Pramert, 68, Senior Consultant Sak, Söderberg & Partners:
–​ Det är den bästa dagen för försäkringsförmedlare på hela året. Det är alltid bra talare, bra diskussioner och ett så genomtänkt program. Dessutom är miljön så trevlig, konferenssalen är super för ändamålet.​​​​​​​​​​​​​​​​