Nyhetsartikel, 22 juni 2016

Din roll blir allt viktigare

Håkan Holmström

Nu längtar många av oss till semestern. Och visst ska det bli skönt att få lite solenergi och ladda upp inför höstens nya utmaningar. Samtidigt är vi inne i en väldigt spännande tid. Olika samgåenden och uppköp i branschen ritar om spelplanen lite, men det tror jag inte får några större dramatiska effekter. Då är jag mer intresserad av kvaliteten på framtidens försäkringar och den rådgivning företagen får.

Ta de senaste översvämningarna i Skåne. Du har säkert läst om dem, att många kunder stod lamslagna och förtvivlade över att de inte fick tillräcklig ersättning på grund av att deras försäkringsbolag hade begränsningar. If hade ersatt de här kunderna med fulla belopp, så här ser man ett exempel där ni som rådgivare kan göra skillnad.

Vilken roll vill d​u ha…

Den här sommaren är ett bra tillfälle att fundera över din roll. Vilken skillnad vill du göra för dina kunder? Får du ut tillräckligt av din kompetens? Jag har alltid tyckt att den stora utmaningen ligger i att övertyga rätt person i ledningsgruppen om företagets risker och värdet av trygghet. Hur hanterar man en inköpschef som jämför priset på en försäkring som man jämför priset på bläckpatroner? Som förmedlare har du ett stort värde, och din roll blir urvattnad om du hela tiden måste sälja på pris.

… och va​d kan vi göra för att stärka den?

En minst lika viktig fråga är; vad kan If göra för dig? När du ligger där i hängmattan, fundera gärna över min roll. Hur kan jag som Sverigechef stärka dig i ditt arbete? Vilken typ av samarbete vill du ha? If är ett kompetensbolag som vill göra skillnad, och vi skräddarsyr ofta samarbeten där vi utbildar förmedlare och gör kundresan till en bättre upplevelse. Jag blir gärna en sparringpartner i det arbetet.

Ha en​ härlig sommar!

Se mina reflektioner som en positiv utmaning att göra hösten riktigt bra. Som avslutning vill jag självklart önska dig en härlig sommar och en riktigt avkopplande semester. Ha det skönt så ses vi igen i augusti!

/Håkan Holmström, Sverigechef för If Mäklarmarknad Företag