Rolf surfar vidare

Trots att Rolf hållit på med idrott i hela sitt liv, är han nybörjare igen – den här gången i kitesurfing. Rolf har jobbat som företagare sedan 90-talet, de senaste åren som konsult för ett stort byggbolag.
Rolf Bergqvist, 68 år, kitesurfare

Nu har jag gått i pension, men har inte lagt företagandet helt på hyllan​​ – jag är nämligen med som delägare i ett lokalt ölbryggeri. Det är ett kul projekt som jag och några vänner startade för några år sedan.

Idrotten i dess olika former har alltid funnits i mitt liv. Jag har gjort det mesta: åkt skidor, åkt bil på bana och sysslat med vattensport av olika slag. Så att börja med kitesurfingen är egentligen helt i linje med vad jag gjort tidigare. Ändå är jag en nybörjare på just det och det känns spännande. Det som är extra kul med just kitesurfingen är att min 28-åriga dotter Michaela också ska börja med sporten. Vi hade båda funderat på det på varsitt håll och nu ser det ut som att vi kommer att kunna surfa en del ihop.

Kitesurfarna verkar ha en fin sammanhållning och det är en sport som har en rätt kort startsträcka, speciellt om man surfat lite innan. Dessutom är det den perfekta ursäkten att åka utomlands! Jag har anmält mig till en kurs i Marocko nu i vinter och planerar att åka till Costa Rica och Kuba längre fram. Jag har alltid tyckt att det har varit kul att sporta och resa så att kombinera de två aktiviteterna är ultimat för mig. Nästa vecka bär det av till Hokkaido i Japan för att åka skidor. Sen är det äntligen premiär för kitesurfingen!

Marie Sjölund, 70 år – ballerina

Balett var något Marie drömde om, men som sköts upp. När hon gick i pension anmälde hon sig till en balettgrupp på Medborgarskolan.

Läs om Maries drömmar

Olle Söderberg, 66 år – snickrar

Möbelsnickeriet är en dröm jag haft länge, men nu ska det bli slag i saken. Jag vill lära mig snickra en snygg möbel eller ett skåp med fina detaljer. 

Läs om Olles snickardrömmar

Suzanne Hedberg, 68 år – bonde

I samband med att jag fick ett arv, bestämde jag mig för att köpa loss mark för att starta ett biodynamiskt jordbruk. 

Läs om Suzannes nya liv som bonde

Staffan Odell, 62 år – biodlare

Staffan är verksam som yrkesmusiker och kompositör. Nu förverkligar han sin dröm om att starta en biodling. Han har redan 120 bikupor.

Läs om Staffans nystart

Gunilla Lindholm, 71 år – boxare

Som nybliven pensionär hittade Gunilla boxningen och gick med i gruppen Grå pantrarna. På köpet fick hon ett helt gäng nya kompisar. 

Läs Gunillas berättelse

Rolf Bergqvist, 68 år – surfare

Rolf är kvar i företagarrollen, nu inom en annan bransch. Och inom idrotten, som han alltid hållt på med, är han nybörjare igen – nu med kitesurfing.

Läs om Rolfs intresse