If x Fashion

Mode kan även vara säkert!
Reflexer halverar risken för att bli påkörd i trafiken. Glömska och fåfänga får många att gå utan, särskilt unga vuxna i storstäder. För att få fler att synas har vi de senaste åren samarbetat med modedesigners för att skapa alternativ till de mer traditionella reflexerna.
2017 – stickat har aldrig varit säkrare

Under vinterhalvåret ökar antalet trafikolyckor med fotgängare inblandade. Problemet är att de inte syns i mörkret. Trots att en reflex minskar olycksrisken går många ändå utan på grund av fåfänga och glömska – särskilt unga vuxna i storstäder.

Vi har under de senate åren jobbat tillsammans med olika modedesigners för att hitta alternativ till hur man syns i trafiken. Alternativ som kan attrahera ungdomar, men även andra vuxna som av olika anledningar inte vill bära traditionella reflexer.

Om våra samarbeten

2014 – Watch your back

Detta samarbete gjorde vi tillsammans med modemärket BACK där det togs fram en reflexkollektion med ytterplagg och accessoarer som fungerar som reflexer i mörkret.

2015 –  If you can see me

Detta år valde vi att samarbeta med Örjan Andersson, som tog fram en klädkollektion med reflexdetaljer, samt en jacka helt i reflexmaterial. Örjan  driver idag det egna jeansmärket Örjan Andersson.

2016 – If x Weekday

Reflexkollektionen från Weekday består av accessoarer som du enkelt kan addera till din outfit. Kollektionen som består av väskor i olika former, halsband och en keps blev väldigt populär.

2017 – Reflekterande garn

2017 står gör-det-självtrenden i fokus då vi lanserade ett reflekterande garn, som vi hoppas ska resultera i massor av härliga halsdukar, mössor och koftor i vinter.

Vi arbetar varje dag med trafiksäkerhet och försöker alltid hitta nya lösningar.

Maria Hohentahl, Skadechef If

Slow Down GPS

För att påminna om att sakta ner har vi utvecklat en GPS-app där den vanliga rösten automatiskt byts till en barnröst när du kör i barntäta områden.

Läs mer om vår GPS

Offline O'Clock

Att använda sociala medier på kvällen leder till sämre sömnkvalité. Vi satte fokus på frågan och utmanade kända personer att logga ut klockan 22.00.

Läs mer om vårt sömnexperiment

Ifs Säkerhetsnål

Stipendiet Ifs Säkerhetsnål delas ut en gång per år till en ung person som arbetar för att stötta andra unga i utsatta positioner.

Unga eldsjälar gör skillnad

Säker färd för de små

Med våra bilbarnstolar får du en stol som alltid passar ditt barns ålder och storlek. I hyrpaketet ingår tre stolar för en säker färd, från det barnet är nyfött tills det fyller ca 10 år.

Läs mer om att hyra bilbarnstol

Tryggare i din vardag

I vår Säkerhetsbutik hittar du smarta och noggrant testade produkter för en tryggare vardag. Välj bland ett stort urval av produkter för familjen, ditt hem eller annat som är värdefullt.

Välkommen in i Säkerhetsbutiken

Tips som underlättar livet

Vi arbetar dagligen med frågor som gäller risker, säkerhet och hur du kan undvika olyckor. Vi delar med oss av kunskapen och tipsar om hur du kan skydda dig och det som är dig kärt. 

Nyttiga tips och goda råd

Försäkringar för dig och dina saker

Vi erbjuder försäkringar som ger ett bra skydd för dig, dina saker och annat som är värdefullt i ditt liv. Med våra försäkringar kan du känna dig lugn om något skulle hända, så att du kan få vardagen att fungera som vanligt igen. 

Försäkring för företag

Försäkra ditt unika företag hos oss, vi vet vilken företagsförsäkring som är rätt för just din verksamhet. Med anpassade lösningar för småföretagare, enskild firma, handelsbolag och aktiebolag.