Barnvagnsförsäkring

Behöver man köpa en särskild försäkring för barnvagnen, eller räcker det med hemförsäkringen?

Detta är en ganska vanlig fråga, och med tanke på att en barnvagn kan kosta mycket pengar är det naturligtvis viktigt att veta om man kan få ersättning om den blir stulen eller förstörd.

Hemförsäkringen gäller för barnvagnen om den blir stulen vid ett inbrott i bostaden, garaget eller förrådet. Hemförsäkringen gäller även om barnvagnen blir stulen eller utsatt för skadegörelse på annan plats än hemma, till exempel utanför en affär, kafé eller om den ligger i bilen.
Det finns inget krav på att barnvagnen ska vara låst för att försäkringen ska gälla, men vi rekommenderar att du låser fast barnvagnen med vajerlås för att slippa alla bestyr som en stöld ändå innebär.

I Säkerhetsbutiken kan du köpa flera bra produkter som hjälper till att skydda barnvagnen från att bli stulen. Som If-kund får du alltid 20 % rabatt när du handlar i Säkerhetsbutiken.

En vanlig hemförsäkring utan tilläggsförsäkringar gäller för händelserna stöld, brand och vattenskada både hemma och när du är på resa. För andra plötsliga, oförutsedda händelser som t.ex. att barnvagnen välter och skadas eller att du spiller ut något över vagnen behövs en allriskförsäkring för att kunna få ersättning. Vi kallar vår allriskförsäkring för Otur och den ingår i Stor Hemförsäkring och Hemförsäkring Extra.

Om du ska resa och ha med barnvagn

I hemförsäkringen ingår ett reseskydd som gäller i 45 dagar i hela världen. Det betyder att hemförsäkringen gäller för barnvagnen om du tar med den på resan, när den polletteras eller om researrangör, hotell eller liknande åtar sig att transportera eller förvara. Tänk på att paketera och emballera barnvagnen på ett sådant sätt att den skyddas mot skador om du lämnar den för incheckning med flyg.

Andra Försäkringar

som kan vara intressanta för dig