Hemförsäkring för flyktingar

Du öppnar upp ditt hem. Vi öppnar upp din hemförsäkring för flyktingar som bor gratis hos dig. De ingår i din hemförsäkring utan extra kostnad fram till den 30 juni 2024. 

Du som hjälper till får hjälp av oss

Med anledning av flyktingsituationen och det akuta behovet av boende anpassar vi tillfälligt skyddet i hemförsäkringen för dig som öppnar upp ditt hem för människor på flykt.

Flyktingar som bor hos dig omfattas av din försäkring

Många svenskar vill hjälpa människor som tvingats fly från kriget i Ukraina. Ett sätt att hjälpa till är att öppna sitt hem och erbjuda dessa personer mat och husrum. Om du har din hemförsäkring hos oss gäller den för de flyktingar som bor gratis hos dig. Detta gäller oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller hus. 

Dina inneboende gäster får samma försäkringsskydd som du har. Du behöver inte ändra något i din hemförsäkring för att den även ska gälla för dem. Du behöver heller inte meddela oss att du har dem inneboende hos dig. 

Barn leker med dinosaurie
När du öppnar upp ditt hem för flyktingar öppnar vi upp din hemförsäkring.

Utökat skydd vid stöld och skadegörelse

Normalt gäller hemförsäkringen inte för skador som orsakats av någon som du släppt in i din bostad. Om du erbjuder flyktingar gratis husrum kan du ändå få ersättning om något blir stulet eller skadat. 

Frågor och svar

Relaterat innehåll

Senast uppdaterad 18 december 2023