Försäkringar för

kattuppfödare

En kattuppfödare har mycket att hålla koll på. Vi vill underlätta för dig genom att tidigt erbjuda försäkringslösningar för kattungar.

Som uppfödare tror vi att du är mån om att katter och kattungar får ett så bra försäkringsskydd som möjligt, och med vår kattförsäkring är dina katter tryggt försäkrade. Dessutom samarbetar vi med FirstVet, en digital veterinärklinik, för att underlätta livet som kattuppfödare och bjuder på ett videomöte med veterinär per år och försäkring.

Kontakta gärna ett av våra  djurombud​ eller ring oss på 0770-117 177 om du vill veta mera.

  • Dolda fel-försäkring

    Försäkring i tre år för dig som uppfödare, om det visar sig att kattungen har ett dolt fel.

  • Tandsjukdomen FORL

    Våra kattförsäkringar ersätter kostnader för behandling av FORL.

  • Snabb hjälp vid skada

    Du får snabb och bra hjälp om något händer. Vi får i snitt 4,5 av 5 i betyg av våra kunder.

Jämför innehållet Stor katt katt
Veterinärvård

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader om katten blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Högsta ersättningsbeloppet är 30 000 kr per år. Försäkringen gäller hela kattens liv, men från 10 års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 3 000 kr per år till lägst 10 000 kr.

checkmark checkmark
Livförsäkring

Om katten dör eller måste avlivas får du ersättning med hela försäkringsbeloppet, oavsett om det beror på sjukdom, olycksfall eller om katten stjäls i samband med utställning. Livförsäkringen upphör vid försäkringsperiodens slut det kalenderår katten fyller 12 år. När katten är 7 år sänks beloppet årligen med 20 %.
Huskatter kan inte ha livförsäkring.

checkmark checkmark
Tandsjukdomen FORL

Våra kattförsäkringar ersätter kostnader för behandling av FORL upp till maxbeloppet på veterinärvårdsförsäkringen.

checkmark checkmark
Skada orsakad av rovdjur

Försäkringen gäller utan självrisk vid veterinärvård för skador som orsakats av björn, varg, lo, järv eller örn.

checkmark checkmark
Kejsarsnitt

Kostnaden för ett kejsarsnitt ersätts. Med Stor Kattförsäkring ersätts två kejsarsnitt.

checkmark checkmark
Magnetkameraundersökning

Försäkringen ersätter CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI) och scintigrafi med max 10 000 kr per försäkringsår för Kattförsäkring och 15 000 kr för Stor Kattförsäkring. Maxersättningen omfattar även kostnader för att genomföra undersökning och/eller behandling.

checkmark checkmark
Högre ersättning för veterinärvård

Ersättningsbeloppet för veterinärvårdskostnader om katten blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall är 60 000 kr per år. Från 10 års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 5 000 kr per år till lägst 15 000 kr.

checkmark
Mediciner, rehabilitering och resor

Försäkringen ersätter kostnader för mediciner och rehabilitering som veterinären ordinerar. Högsta ersättningsbelopp för mediciner är 60 000 kr och för rehabilitering 6 000 kr. Du får ersättning med högst 3 000 kr per år för veterinärens eller dina resor till specialistveterinär om du får remiss dit. Försäkringen ersätter även kostnader för avlivning och omhändertagande av kroppen upp till 3 000 kr.

checkmark

Du får 100 % av marknadsvärdet eller högst hela livförsäkringsbeloppet om din katt är försäkrad som avelskatt och förlorar sin dokumenterade förmåga till fortplantning före sex års ålder. Försäkringen gäller också om katten tas ur avel på grund av HCM, om föräldradjuren är testade negativt.​

Försäkring i tre år för dig som uppfödare om det visar sig att kattungen har ett dolt fel. Om kattungen är försäkrad hos oss och kostnaden för behandlingen överstiger ersättningstaket för dolda fel, betalar vi behandlingskostnaden på kattungens individuella försäkring.

Nya självrisker från den 1 februari 2018

Vi har i många år varit det enda försäkringsbolaget där du kan välja enbart fast självrisk. De senaste åren har kostnaderna för djursjukvård ökat markant vilket har lett till att det tyvärr inte längre är ekonomiskt möjligt för oss att enbart ha en fast självrisk.

Alla våra kunder som idag har enbart fast självrisk kommer att kunna ha kvar den, men beloppen ändras till 2 700 kr eller 5 000 kr. Den som vill kan välja att byta till vår nya självrisk med både en fast och en rörlig del. De nya självriskerna med både en fast och en rörlig del innebär att du för katt kan välja 1 500 kr + 15 % eller 1 900 kr + 15 %.

Utöver fördelar som ett mer konkurrenskraftigt pris och förlängd självriskperiod till totalt 125 dagar, ingår ett gratisbesök hos FirstVet, kattungerabatt på 20 % och en dolda fel-försäkring på kattungen i försäkringen. Villkorsförändringarna träder i kraft den 1 februari 2018.

Kontakta gärna kundservice på 0770-117 177 om du har fler frågor.

Flockförsäkring

De av våra kunder som har flockförsäkring kommer att kunna behålla den. Däremot går det inte längre att teckna nya flockar. Med start från 1 januari 2019 är det inte längre möjligt att lägga in nya katter i befintlig flock från respektive flockförsäkrings huvudförfallodatum.

Vill du prata om kattförsäkring – kontakta ett ombud.

Personliga kontaktombud

Att ha direkt kontakt med någon som är lika intresserad av djur som du och som dessutom kan det här med försäkring känns tryggt. Hos oss finns kunniga personer som jobbar som ombud. Av dem kan du få råd och hjälp. Med kunskap och ett brinnande djurintresse svarar de på dina frågor på dagar, kvällar och helger.

Kontakta ett av våra ombud​

Mervärde för kattägare

Du får ett extra bra skydd när du försäkrar både hemmet och katten hos oss. 

Läs mer om fördelarna

Säkerhetsprodukter för katter

I Säkerhetsbutiken hittar du olika produkter som ökar säkerheten för din katt.

Till Säkerhetsbutiken