Försäkring för

hunduppfödare

En hunduppfödare har mycket att hålla koll på. Vi vill underlätta för dig genom att tidigt erbjuda försäkringslösningar för valpar.

Som uppfödare tror vi att du är mån om att hundar och valpar får ett så bra försäkringsskydd som möjligt, och med vår hundförsäkring är dina hundar tryggt försäkrade. Dessutom samarbetar vi med FirstVet, en digital veterinärklinik, för att underlätta livet som hunduppfödare och bjuder på ett videomöte med veterinär per år och försäkring.

En If-uppfödare är en aktiv uppfödare och en god ambassadör för Ifs djurförsäkring. Kontakta gärna ett av våra personliga djurombud​ eller ring oss på 0770-117 177 om du vill veta mer.

  • Dolda fel-försäkring

    En trygghet för dig som uppfödare, om det visar sig att en valp har ett dolt fel.

  • Rabatt för uppfödare

    Har du en dolda fel-försäkring hos oss vartannat år och är ambassadör för våra djurförsäkringar får du 20 % uppfödarrabatt.

  • Förmånlig användbarhet

    Vi ersätter 100 % av livförsäkringsbeloppet om hunden förlorar sin avelsduglighet.

Jämför innehållet Stor Hund Hund
Veterinärvård

Försäkringen gäller hela hundens liv och ersätter veterinärvårdskostnader om hunden blir sjuk eller skadad.

Stor Hundförsäkring ersätter max 60 000 kr per år. Från sju års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 5 000 kr per år till lägst 15 000 kr. 

Hundförsäkring ersätter max 30 000 kr per år. Från sju års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 3 000 kr per år till lägst 10 000 kr. 

Livförsäkring

Livförsäkring går att välja till båda varianterna av hundförsäkring. Du kan också välja att inte ha någon livförsäkring alls för din hund. 

Livförsäkringen betalas ut om hunden dör eller måste avlivas på grund av olycksfall eller sjukdom. Den gäller också om hunden stjäls eller kommer bort. Försäkringsbeloppet sänks årligen med 20 % från 7 års ålder och upphör vid 10 års ålder.

Livförsäkringen gäller utan självrisk. 

Magnetkameraundersökning

Försäkringen ersätter CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI) och scintigrafi med max 10 000 kr per försäkringsår för Hundförsäkring och 15 000 kr för Stor Hundförsäkring. Maxersättningen omfattar även kostnader för att genomföra undersökning och/eller behandling.

Skada orsakad av rovdjur

Försäkringen gäller för skador som orsakats av björn, varg, lo, järv eller örn. Du betalar ingen självrisk om din hund skadas av ett rovdjur. Om en jakthund skadas av ett vildsvin betalar du ingen självrisk om hunden bar skyddsväst.

Digitalt veterinärbesök

Vi bjuder på ett besök per år hos den digitala veterinären FirstVet. Läs mer här

Kejsarsnitt

Vi ersätter kostnaden för ett kejsarsnitt. Om du väljer Stor Hundförsäkring gäller försäkringen för två kejsarsnitt.

För Bostonterrier, Chihuahua, fransk och engelsk Bulldog och blandras där någon av dessa raser ingår, ersätts inga kostnader för kejsarsnitt, förlossningskomplikationer eller komplikationer till kejsarsnitt. 

Vid fler kejsarsnitt tillämpas dubbel självrisk, se fullständiga villkor

Avlivning

Stor Hundförsäkring ersätter kostnader för avlivning och omhändertagande av djurkroppen med max 3 000 kr. 

Hundförsäkring ersätter avlivningskostnader och omhändertagande av kroppen med max 2 000 kr. 

Dolda fel

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader för dolda och medfödda fel, om hunden försäkras hos oss innan den har blivit 120 dagar gammal. Om du har valt livförsäkring gäller försäkringen om hunden måste avlivas på grund av ett dolt fel. 

Medicin

Du får hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner med upp till 6 000 kr. 

Rehabilitering

Ersätter kostnader för rehabilitering upp till 6 000 kr, som behandlande veterinär ordinerar. 

Resor

Ersättning med 3 000 kr per år för veterinärs resor eller dina egna resor till specialistveterinär, om du fått en remiss. 

Har din hund en särskild egenskap, till exempel jakt-, bruks- eller avelsegenskap, får du ersättning med hela försäkringsbeloppet om hunden på grund av skada eller sjukdom förlorar den egenskapen. Du får 100 % av livförsäkringsbeloppet om du inte kan använda hunden i avel på grund ett officiellt hälsoprogram, under förutsättning att hälsoprogrammet har följts.​​

Försäkring i tre år för dig som uppfödare om det visar sig att valpen har ett dolt fel. Om både tiken och valpen är försäkrad hos oss och kostnaden för behandlingen överstiger ersättningstaket för dolda fel, betalar vi behandlingskostnaden på valpens individuella försäkring.

Villkoret visar i detalj vad försäkring gäller för. Skada ersätts enligt det villkor som är aktuellt vid skadetillfället.

Vill du prata hundförsäkring? Kontakta ett av våra ombud.

Personliga kontaktombud

Att ha direkt kontakt med någon som är lika intresserad av djur som du och som dessutom kan det här med försäkring känns tryggt. Hos oss finns kunniga personer som jobbar som ombud. Av dem kan du få råd och hjälp. Med kunskap och ett brinnande djurintresse svarar de på dina frågor på dagar, kvällar och helger.

Kontakta ett av våra ombud​

Mervärde för hundägare

Du får ett extra bra skydd när du försäkrar både hemmet, och hunden eller katten hos oss.

Läs mer om fördelarna

Säkerhetsprodukter för hundar

I Säkerhetsbutiken hittar du olika produkter som ökar säkerheten för både husse, matte och hunden.

Till Säkerhetsbutiken

If Hundkollen

För dig som älskar hundar – If Hundkollen. Där delar vi med oss av bra och roliga tips till alla hundägare. 

Till Hundkollen

Nya självrisker från den 1 februari 2018

Vi har i många år varit det enda försäkringsbolaget där du kan välja enbart fast självrisk. De senaste åren har kostnaderna för djursjukvård ökat markant vilket har lett till att det tyvärr inte längre är ekonomiskt möjligt för oss att enbart ha en fast självrisk.

Alla våra kunder som idag har enbart fast självrisk kommer att kunna ha kvar den, men beloppen ändras till 2 700 kr eller 5 000 kr. Den som vill kan välja att byta till vår nya självrisk med både en fast och en rörlig del. De nya självriskerna med både en fast och en rörlig del innebär att du för hund kan välja antingen 1 900 kr + 15 % eller 2 700 + 15 %.

Utöver fördelar som ett mer konkurrenskraftigt pris och förlängd självriskperiod till totalt 125 dagar, ingår ett gratisbesök hos FirstVet, valprabatt på 20 % och att en dolda fel-försäkring på valpen i försäkringen. Villkorsförändringarna träder i kraft den 1 februari 2018.

Kontakta gärna kundservice på 0770-117 177 om du har frågor.

Flockförsäkring

De av våra kunder som har flockförsäkring kommer att kunna behålla den. Däremot går det inte längre att teckna nya flockar. Med start från 1 januari 2019 är det inte längre möjligt att lägga in nya hundar i befintlig flock från respektive flockförsäkrings huvudförfallodatum.