Försäkring för

hunduppfödare

En hunduppfödare har mycket att hålla koll på. Vi vill underlätta för dig genom att tidigt erbjuda försäkringslösningar för valpar.

Som uppfödare tror vi att du är mån om att hundar och valpar får ett så bra försäkringsskydd som möjligt, och med vår hundförsäkring är dina hundar tryggt försäkrade. Dessutom samarbetar vi med FirstVet, en digital veterinärklinik, för att underlätta livet som hunduppfödare och bjuder på ett videomöte med veterinär per år och försäkring.

Kontakta gärna ett av våra personliga djurombud​ eller ring oss på 0770-117 177 om du vill veta mer.

  • Dolda fel-försäkring

    Försäkring i tre år för dig som uppfödare, om det visar sig att valpen har ett dolt fel.

  • Snabb hjälp vid skada

    Du får snabb och bra hjälp om något händer. Vi får i snitt 4,5 av 5 i betyg av våra kunder.

Jämför innehållet Stor Hund Hund
Veterinärvård

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Högsta ersättningsbeloppet är 30 000 kr per år. Försäkringen gäller hela hundens liv, men från sju års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 3 000 kr per år till lägst 10 000 kr.

checkmark checkmark
Livförsäkring

Om hunden dör eller måste avlivas får du ersättning med hela försäkringsbeloppet, oavsett om det beror på sjukdom, olycksfall, om den stjäls eller kommer bort.
När hunden är 7 år sänks beloppet årligen med 20 %, men ersättningen blir inte lägre än 4 000 kr. Livförsäkringen upphör vid försäkringsperiodens slut det kalenderår hunden fyller 10 år.

checkmark checkmark
Skada orsakad av rovdjur

Försäkringen gäller utan självrisk vid veterinärvård för skador som orsakats av björn, varg, lo, järv eller örn. Om en jakthund skadas av ett vildsvin betalar du ingen självrisk om hunden bar godkänd skyddsväst.

checkmark checkmark
Kejsarsnitt

Kostnaden för ett kejsarsnitt ersätts. Med Stor Hundförsäkring ersätts två kejsarsnitt. För bostonterrier, chihuahua, fransk och engelsk bulldog och blandras där någon av dessa raser ingår ersätts inga kostnader för kejsarsnitt.

checkmark checkmark
Magnetkameraundersökning

Försäkringen ersätter CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI) och scintigrafi med max 10 000 kr per försäkringsår för Hundförsäkring och 15 000 kr för Stor Hundförsäkring. Maxersättningen omfattar även kostnader för att genomföra undersökning och/eller behandling.

checkmark checkmark
Högre ersättning för veterinärvård

Ersättningsbeloppet för veterinärvårdskostnader om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall är 60 000 kr per år. Från sju års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 5 000 kr per år till lägst 15 000 kr.

checkmark
Mediciner, rehabilitering och resor

Försäkringen ersätter kostnader för mediciner och rehabilitering som veterinären ordinerar. Högsta ersättningsbelopp för mediciner är 60 000 kr och för rehabilitering 6 000 kr. Du får ersättning med högst 3 000 kr per år för veterinärens eller dina resor till specialistveterinär om du får remiss dit. Försäkringen ersätter även kostnader för avlivning och omhändertagande av kroppen upp till 3 000 kr.

checkmark

Har din hund en särskild egenskap, till exempel jakt-, bruks- eller avelsegenskap, får du ersättning med hela försäkringsbeloppet om hunden på grund av skada eller sjukdom förlorar den egenskapen. Du får 100 % av livförsäkringsbeloppet om du inte kan använda hunden i avel på grund ett officiellt hälsoprogram, under förutsättning att hälsoprogrammet har följts.​​

Försäkring i tre år för dig som uppfödare om det visar sig att valpen har ett dolt fel. Om både tiken och valpen är försäkrad hos oss och kostnaden för behandlingen överstiger ersättningstaket för dolda fel, betalar vi behandlingskostnaden på valpens individuella försäkring.

Nya självrisker från den 1 februari 2018

Vi har i många år varit det enda försäkringsbolaget där du kan välja enbart fast självrisk. De senaste åren har kostnaderna för djursjukvård ökat markant vilket har lett till att det tyvärr inte längre är ekonomiskt möjligt för oss att enbart ha en fast självrisk.

Alla våra kunder som idag har enbart fast självrisk kommer att kunna ha kvar den, men beloppen ändras till 2 700 kr eller 5 000 kr. Den som vill kan välja att byta till vår nya självrisk med både en fast och en rörlig del. De nya självriskerna med både en fast och en rörlig del innebär att du för hund kan välja antingen 1 900 kr + 15 % eller 2 700 + 15 %.

Utöver fördelar som ett mer konkurrenskraftigt pris och förlängd självriskperiod till totalt 125 dagar, ingår ett gratisbesök hos FirstVet, valprabatt på 20 % och att en dolda fel-försäkring på valpen i försäkringen. Villkorsförändringarna träder i kraft den 1 februari 2018.

Kontakta gärna kundservice på 0770-117 177 om du har frågor.

Flockförsäkring

De av våra kunder som har flockförsäkring kommer att kunna behålla den. Däremot går det inte längre att teckna nya flockar. Med start från 1 januari 2019 är det inte längre möjligt att lägga in nya hundar i befintlig flock från respektive flockförsäkrings huvudförfallodatum.

Vill du prata om hundförsäkring – kontakta ett ombud.

Personliga kontaktombud

Att ha direkt kontakt med någon som är lika intresserad av djur som du och som dessutom kan det här med försäkring känns tryggt. Hos oss finns kunniga personer som jobbar som ombud. Av dem kan du få råd och hjälp. Med kunskap och ett brinnande djurintresse svarar de på dina frågor på dagar, kvällar och helger.

Kontakta ett av våra ombud​

Mervärde för hundägare

Du får ett extra bra skydd när du försäkrar både hemmet, och hunden eller katten hos oss.

Läs mer om fördelarna

Säkerhetsprodukter för hundar

I Säkerhetsbutiken hittar du olika produkter som ökar säkerheten för både husse, matte och hunden.

Till Säkerhetsbutiken

If Hundkollen

För dig som älskar hundar – If Hundkollen. Där delar vi med oss av bra och roliga tips till alla hundägare. 

Till Hundkollen