Bästa försäkringsbolaget enligt verkstäderna

If utsedd till vinnare för andra året i rad.
If är det försäkringsbolag som skadeverkstäderna tycker att det är smidigast att jobba med, enligt en undersökning av Motorbranschens Riksförbund, MRF. Det är något som gynnar dig som kund.

Nöjda verkstäder – nöjda kunder

Skadeverkstäderna rankar If högst bland försäkringsbolagen, det rapporterar tidningen Motorbranschen när de nu har släppt resultaten från MRFs enkät.

Undersökningen gjordes av MRF under hösten 2016 och 700 verkstäder, både från MRF- och icke MRF-anslutna verkstäder deltog. 

Högst betyg får If när det gäller tydliga och bra rutiner för skadeärendehanteringen.

– Vi vill inte vara någon som sätter käppar i hjulen för flödena. Varje stopp i processerna som kan undvikas gynnar ju alla, både slutkunden och skadekostnaderna totalt, säger Annika Berglund, chef för eftermarknad motorskador.

80 procent av verkstäderna är nöjda med oss.

Verkstäderna är vår förlängda arm

Det som verkstäderna gillar med oss tycks grunda sig i en bra dialog. Majoriteten upplever affärsförhållandet som korrekt och vi är de som har fått i särklass minst antal missnöjesyttringar i enkäten.

– Vi vill jobba nära branschen och enkäten är ett väldigt viktigt verktyg. Verkstäderna är vår förlängda arm, våra partner gentemot konsumenten, säger Annika Berglund.

Relationerna mellan oss och verkstäderna ser ut att fungera relativt bekymmersfritt. Vi förefaller förhållandevis lätta att kommunicera med och upphandlar på bra sätt. Vi får högst betyg på samtliga tio frågor i enkäten.

– Det är roligt att se att If fortsätter att jobba rätt och inte har tappat sin grundläggande andemening, säger enkätgeneralen Jan Olvenmo. 

Vad kostar försäkringen?

Räkna ut ditt pris på bilförsäkringen. Du får minst 10 % rabatt när du tecknar försäkringen hos oss. 

Se ditt pris

Snabba svar vid skada

Vi löser 78 % av alla anmälda skador inom 24 timmar och vi har öppet  dygnet runt. Ring 0771-655 655 om det är akut, eller anmäl här.

Anmäl skada

Mina sidor

Logga in och hitta dina försäkringsbrev och aktuella betalningar. Välj mellan Bank-id och Mobilt Bank-id.

Logga in